Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(177)
Forma i typ
Książki
(176)
Poradniki i przewodniki
(40)
Publikacje popularnonaukowe
(22)
Publikacje dydaktyczne
(20)
Publikacje naukowe
(17)
Proza
(11)
Publikacje fachowe
(7)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(5)
Komiksy i książki obrazkowe
(4)
Poezja
(2)
Czasopisma
(1)
Publikacje informacyjne
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(110)
dostępne
(96)
wypożyczone
(10)
nieokreślona
(10)
Placówka
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
(32)
Multiteka (ul. Popiełuszki 10)
(27)
Filia nr 1 Wypożyczalnia (ul. Staszica 14)
(4)
Filia nr 5 (ul. Wańkowicza 69)
(11)
Filia nr 2 Wypożyczalnia (ul. Siedlanowskiego 3)
(19)
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
(18)
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
(100)
Filia nr 1 Czytelnia (ul. Staszica 14)
(8)
Filia nr 2 Czytelnia (ul. Siedlanowskiego 3)
(7)
Autor
Sikorski Zdzisław Edmund (1930- )
(7)
Kotarski Bartłomiej Marcin (tłumacz)
(6)
Grimm Hans-Ulrich (1955- )
(4)
Katz Sandor Ellix (1962- )
(4)
Bednarski Włodzimierz (1943- )
(3)
Durnowska Małgorzata (katechetka)
(3)
Gawęcki Jan (1944- )
(3)
Jurczak Katarzyna
(3)
Kączkowski Jerzy (1925-2004)
(3)
Pałacha Zbigniew
(3)
Adamczak Marek (nauki rolnicze)
(2)
Babicz-Zielińska Ewa
(2)
Banaś-Domińska Małgorzata
(2)
Barone Caterina
(2)
Bone Emily (1950- )
(2)
Bralczyk Jerzy (1947- )
(2)
Błaszczak Agnieszka (tłumaczka)
(2)
Caruso Giorgia
(2)
Cybulska Emilia Barbara
(2)
Fiedurek Jan (1950- )
(2)
Grzyb Katarzyna (tłumaczka)
(2)
Gumowska Irena (1912-1991)
(2)
Halbański Maciej Erwin (1912-1981)
(2)
Karlik Andrzej
(2)
Klinting Lars (1948-2006)
(2)
Klinting Lars (1948-2006). Kastor
(2)
Konarzewska Małgorzata
(2)
Kowalczyk Roman (technologia żywności)
(2)
Kołożyn-Krajewska Danuta (1954- )
(2)
Landowska Magdalena (tłumaczka)
(2)
Lewicki Piotr Paweł (1937-2011)
(2)
Lewiński Piotr (tłumacz)
(2)
Ners Anna (1923-2015)
(2)
Oworuszko Monika (1970- )
(2)
Oworuszko Monika (1970- ). Kryminał dietetyczny
(2)
Parisi Salvatore (1970- )
(2)
Pijanowski Eugeniusz (1906-1974)
(2)
Podgórska Anna (pedagog)
(2)
Pollan Michael (1955- )
(2)
Reps Arnold
(2)
Stachyra Wojciech (ilustrator)
(2)
Staroszczyk Hanna
(2)
Szaciłło Karolina (2003- )
(2)
Świderski Franciszek
(2)
Abramek Krzysztof
(1)
Adams Mike (1967- )
(1)
Adams Vincanne
(1)
Aker Rupert
(1)
Anderson Warren R. (1939- )
(1)
Ankiel-Homa Magdalena
(1)
Arens-Azevedo Ulrike
(1)
Augustyńska-Prejsnar Anna
(1)
Babicz Katarzyna
(1)
Babuchowski Andrzej (1944- )
(1)
Babuchowski Andrzej (biotechnologia)
(1)
Baer-Dubowska Wanda
(1)
Balejko Jerzy
(1)
Ball Stefan
(1)
Baranowska Irena (1943- )
(1)
Bator Mikołaj
(1)
Bednarska Agnieszka (technik żywienia)
(1)
Biernacka Matylda (tłumaczka)
(1)
Bischofberger Conny
(1)
Bocian Barbara (1986- )
(1)
Boczek Jan (1927- )
(1)
Bolzoni Luciana
(1)
Bonenberg Czesław (tłumacz)
(1)
Bosacka Katarzyna
(1)
Bressanini Dario
(1)
Brodnicka Elwira (towaroznawstwo)
(1)
Brodnicki Pascal (1976-)
(1)
Brunka Marek
(1)
Bryła Paweł
(1)
Buresch Bettina (ilustratorka)
(1)
Buszewski Bogusław
(1)
Byra Agata
(1)
Caparrós Martin (1957- )
(1)
Caruso Gabriella
(1)
Celmerowski Zbigniew
(1)
Cenkl Jakub (1982- )
(1)
Ching Hai (1950- )
(1)
Chomicka Magdalena
(1)
Chorąży Magdalena
(1)
Chudzik Małgorzata (tłumaczka)
(1)
Cichosz Marcin (1979- )
(1)
Ciecieląg Grzegorz (tłumacz)
(1)
Cross Maria (dietetyczka)
(1)
Czapski Janusz (1946- )
(1)
Daniel-Schuwald Grażyna (tłumacz)
(1)
Delia Antonino Santi (1945- )
(1)
Derkacz-Strybel Maria (tłumaczka)
(1)
Domagała Dorota (tłumaczka)
(1)
Domański Tomasz (marketing)
(1)
Domian Ewa
(1)
Drozdowski Bronisław
(1)
Drukort Magdalena
(1)
Drygiel Paweł
(1)
Dulińska-Stanek Ewa
(1)
Duve Karen (1961- )
(1)
Dziuba Jerzy (1944-2014)
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(39)
2010 - 2019
(91)
2000 - 2009
(20)
1990 - 1999
(12)
1980 - 1989
(10)
Okres powstania dzieła
2001-
(101)
1901-2000
(11)
1989-2000
(8)
1945-1989
(4)
Kraj wydania
Polska
(177)
Język
polski
(177)
Odbiorca
Dzieci
(30)
6-8 lat
(23)
0-5 lat
(12)
Szkoły wyższe
(11)
9-13 lat
(10)
Studenci
(5)
Szkoły zawodowe
(4)
Technikum
(4)
Lekarze
(2)
Nauczyciele akademiccy
(2)
Technolodzy żywności
(2)
Chemicy
(1)
Cukiernicy
(1)
Dietetycy i żywieniowcy
(1)
Kadra pracująca w przemyśle
(1)
Konsumenci (ekonomia)
(1)
Menedżerowie
(1)
Mikrobiolodzy
(1)
Pracownicy działów kontroli jakości firm branży spożywczej
(1)
Pracownicy naukowi
(1)
Pracownicy przemysłu spożywczego
(1)
Prawnicy
(1)
Studenci dietetyki
(1)
Studenci pokrewnych nauk medycznych
(1)
Studenci pokrewnych nauk przyrodniczych
(1)
Studenci technologii żywienia
(1)
Studenci towaroznawstwa
(1)
Studenci uczelni rolniczych i przyrodniczyc
(1)
Studenci uczelni technicznych
(1)
Studenci zarządzania i inżynierii produkcji uczelni ekonomicznych
(1)
Szkoły policealne
(1)
Technolodzy
(1)
Towaroznawcy
(1)
Uczniowie
(1)
Uczniowie szkół gastronomicznych
(1)
Weterynarze
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(9)
Literatura amerykańska
(2)
Literatura niemiecka
(2)
Literatura szwedzka
(2)
Literatura angielska
(1)
Literatura argentyńska
(1)
Literatura kanadyjska
(1)
Temat
Żywność
(98)
Zdrowe odżywianie
(36)
Technologia żywności
(18)
Żywność prozdrowotna
(13)
Odżywianie
(12)
Kiszenie żywności
(11)
Pieczenie (obróbka termiczna żywności)
(10)
Konserwacja żywności
(9)
Kucharstwo
(9)
Fermentacja
(8)
Gotowanie
(8)
Żywność ekologiczna
(8)
Dietetyka
(7)
Jakość żywności
(6)
Biochemia
(5)
Ciasta
(5)
Fizjologia żywienia
(5)
Jedzenie (czynność)
(5)
Przemysł rolno-spożywczy
(5)
Substancje dodatkowe do żywności
(5)
Gastronomia
(4)
Jajka (żywność)
(4)
Owoce
(4)
Towaroznawstwo
(4)
Wpływ na zdrowie ludzi
(4)
Żywność transgeniczna
(4)
Bezpieczeństwo żywnościowe
(3)
Chemia
(3)
Kultura stołu
(3)
Magazynowanie żywności
(3)
Marnotrawstwo żywności
(3)
Mikrobiologia
(3)
Potrawy dietetyczne
(3)
Toksykologia żywności
(3)
Warzywa
(3)
Wegetarianizm
(3)
Ajurweda
(2)
Alergia pokarmowa
(2)
Biotechnologia
(2)
Bóbr europejski
(2)
Degradacja środowiska
(2)
Desery
(2)
Dieta bezglutenowa
(2)
Dieta bezmleczna
(2)
Głód
(2)
Higiena
(2)
Kanapki i przekąski
(2)
Kastor (postać fikcyjna)
(2)
Kuchnia wegańska
(2)
Leczenie dietą
(2)
Potrawy z jaj
(2)
Produkcja żywności
(2)
Profilaktyka zdrowotna
(2)
Przyprawy
(2)
Rolnictwo
(2)
Rośliny uprawne
(2)
Skład chemiczny substancji
(2)
Sport
(2)
Suszarnictwo
(2)
Technologia
(2)
Toksyny i antytoksyny
(2)
Wartość odżywcza
(2)
Warzywa i owoce kiszone
(2)
Warzywa kiszone
(2)
Witaminy
(2)
Zarządzanie jakością
(2)
Zboże
(2)
Zwierzęta
(2)
Życie codzienne
(2)
Żywienie chorych
(2)
Żywność bezglutenowa
(2)
Żywność bezlaktozowa
(2)
Aktywność fizyczna
(1)
Alergeny
(1)
Alkohol
(1)
Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP)
(1)
Artykuły gospodarstwa domowego
(1)
Banki żywności
(1)
Białko spożywcze
(1)
Biofilmy
(1)
Boże Narodzenie
(1)
Chemia analityczna
(1)
Chemia w żywności
(1)
Chemikalia i wyroby chemiczne
(1)
Choroby tarczycy
(1)
Choroby układu pokarmowego
(1)
Ciało ludzkie
(1)
Cukier
(1)
Cukiernictwo
(1)
Cukrzyca
(1)
DNA (kwas)
(1)
Dieta niskowęglowodanowa
(1)
Dieta oczyszczająca
(1)
Dieta owocowo-warzywna
(1)
Dinozaury
(1)
Duve, Karen (1961- )
(1)
Dzieci
(1)
Dziecko chore
(1)
Długowieczność
(1)
Edukacja żywieniowa
(1)
Temat: czas
2001-
(8)
1901-2000
(1)
1945-1989
(1)
1989-
(1)
2001-0
(1)
Temat: miejsce
Polska
(5)
Kraje Unii Europejskiej
(2)
Iowa (Stany Zjednoczone ; stan)
(1)
Rzeszów (woj. podkarpackie ; okolice)
(1)
Stany Zjednoczone (USA)
(1)
Gatunek
Poradnik
(29)
Przepisy kulinarne
(26)
Podręcznik akademicki
(24)
Opracowanie
(22)
Publikacja bogato ilustrowana
(19)
Książka kucharska
(17)
Podręcznik
(16)
Broszura
(10)
Opowiadania i nowele
(7)
Wydawnictwa popularne
(7)
Publikacje dla dzieci
(5)
Encyklopedia
(4)
Książka obrazkowa
(4)
Książka-zabawka
(4)
Podręcznik dla szkół zawodowych
(3)
Książka z naklejkami
(2)
Monografia
(2)
Praca zbiorowa
(2)
Publikacje popularnonaukowe
(2)
Raport z badań
(2)
Fantastyka
(1)
Gry i zabawy umysłowe
(1)
Komentarz prawny
(1)
Komiks
(1)
Księga pamiątkowa
(1)
Literatura dla dzieci
(1)
Malarstwo (sztuka)
(1)
Materiały pomocnicze
(1)
Pamiętniki i wspomnienia niemieckie
(1)
Poradniki
(1)
Powieść
(1)
Powieść obyczajowa
(1)
Powieść przygodowa
(1)
Przemysł
(1)
Publiakcja bogato ilustrowana
(1)
Publicystyka
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Reportaż
(1)
Rymowanki
(1)
Synteza
(1)
Słownik
(1)
Table-talk (literatura)
(1)
Tablice i wzory
(1)
Thriller
(1)
Wiersze
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(40)
Medycyna i zdrowie
(31)
Rolnictwo i leśnictwo
(11)
Chemia
(10)
Biologia
(5)
Edukacja i pedagogika
(5)
Etnologia i antropologia kulturowa
(4)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(4)
Historia
(4)
Inżynieria i technika
(4)
Nauka i badania
(2)
Religia i duchowość
(2)
Socjologia i społeczeństwo
(2)
Filozofia i etyka
(1)
Fizyka i astronomia
(1)
Ochrona środowiska
(1)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(1)
Styl życia, moda i uroda
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
177 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
We współczesnych gospodarkach coraz częściej mamy do czynienia z postępującymi procesami komercjalizacji różnych produktów. Dotyczy to także produktów żywnościowych. Autorzy przedstawili: pojęcie i elementy komercjalizacji produktów (w tym produktów żywnościowych), uwarunkowania komercjalizacji produktów żywnościowych w przedsiębiorstwie, procesy komercjalizacji produktów żywnościowych w polskich przedsiębiorstwach, zachowania konsumenta wobec innowacji produktowych na rynku żywności, modelowanie procesu komercjalizacji produktów żywnościowych w Polsce. [www.merlin.pl]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. C-339 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Książka stanowi kompendium wiedzy o technologii wędzenia żywności. Omówiono w niej technologię wędzenia najważniejszych grup produktów żywnościowych, sposoby otrzymywania dymu wędzarniczego i preparatów wędzarniczych, a także wpływ wędzenia na wartość odżywczą i zdrowotną żywności. Oprócz zagadnień teoretycznych podano w niej wskazówki dotyczące poszczególnych operacji i zabiegów występujących w procesie wędzenia. Przyjęcie formy podręcznikowej, z elementami monografii sprawia, że książka jest użytecznym materiałem dla studentów, magistrantów i doktorantów technologii żywności i żywienia człowieka, jak również dla pracowników inżynieryjno-technicznych przemysłu spożywczego. Może być też źródłem wiedzy dla studentów kierunków pokrewnych, takich jak towaroznawstwo i dietetyka, słuchaczy studiów podyplomowych z zakresu nauk o żywności i żywienia oraz dla uczniów techników przemysłu spożywczego. [www.azymut.pl, 2017]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. C-66/69 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Chemia w rondlu / Wacław Gołembowicz. - Warszawa : Nasza Księgarnia, 1970. - 172, [4] s. : il. ; 23 cm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 2 Wypożyczalnia (ul. Siedlanowskiego 3)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.2 - 64 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 2 Wypożyczalnia (ul. Siedlanowskiego 3)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.2 - 641.5 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 4 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 5 (ul. Wańkowicza 69)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.5 - 61 (1 egz.)
Filia nr 2 Wypożyczalnia (ul. Siedlanowskiego 3)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.2 - 61 (1 egz.)
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.3 - 61 (1 egz.)
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. MgC-1044, C-615 (2 egz.)
Książka
W koszyku
Podstawy biochemii / Jerzy Kączkowski. - Wyd. 11. - Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 1996. - 352, [4] s. : il. ; 24 cm.
(Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. MgC-4959 (1 egz.)
Filia nr 2 Czytelnia (ul. Siedlanowskiego 3)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F.2 Cz. - 57 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Podstawy biochemii / Jerzy Kączkowski. - Wyd. 5. - Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 1976. - 359, [1] s. : il., tab., wykr. ; 24 cm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W-57 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jest to pierwsze opracowanie o charakterze podręcznika, w którym zwięźle omówiono właściwości fizyczne żywności, w tym właściwości mechaniczno-reologiczne, aerodynamiczne, cieplne, powierzchniowe, optyczne, dyfuzyjne, elektryczne, akustyczne z uwzględnieniem żywności sypkiej. Znajomość tych zagadnień jest niezbędna do odpowiedniego projektowania produktu żywnościowego, jego procesu technologicznego i sterowania nim oraz do projektowania maszyn, urządzeń i aparatów niezbędnych we wszystkich branżach przemysłu spożywczego. [ksiegarnia.pwn.pl, 2013]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. C-66/69 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ogólna technologia żywności / Eugeniusz Pijanowski [et al.]. - Wyd. 8 uaktual. - Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 2004. - 584, [2] s. : il. ; 24 cm.
(Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy)
Jest to kompendium wiedzy z zakresu technologii żywności. Scharakteryzowano w nim główne źródła żywności, surowce przemysłu żywnościowego i produkty spożywcze. Opisano szczegółowe operacje i procesy przetwarzania żywności, metody jej utrwalania, a także materiały i metody pomocnicze stosowane w technologii żywności. W VIII wydaniu książki uaktualniono dane liczbowe dotyczące bilansu żywności, zasobów wód słodkich i morskich, udziału przemysłu żywnościowego w gospodarce żywnościowej, a także produkcji i zużycia na cele żywieniowe głównych surowców przemysłu żywnościowego. Podręcznik jest przeznaczony dla studentów chemii spożywczej i technologii żywności politechnik i akademii rolniczych. Będzie także pomocny inżynierom i technikom zatrudnionych w przemyśle żywnościowym. [www.techniczna.com.pl]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.3 - 66/P (1 egz.)
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. MgC-4186 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. C-66/69, MgC-5071 (2 egz.)
Filia nr 2 Czytelnia (ul. Siedlanowskiego 3)
Brak informacji o dostępności: sygn. F.2 Cz. - 66/69 (1 egz.)
Książka
W koszyku
To prawdziwe kompendium wiedzy o żywności i odżywianiu, łączące w sobie perspektywę autentycznych wschodnich tradycji leczniczych z podejściem współczesnej zachodniej dietetyki. To pierwsza na polskim rynku wydawniczym pozycja tego rodzaju, tak szeroko omawiająca zagadnienie zdrowego odżywiania! [www.empik.com]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. C-613 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. MgC-851, MgC-5855, MgC-851/a (3 egz.)
Filia nr 1 Czytelnia (ul. Staszica 14)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. O/Dz.Cz. - 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Praktyczny i niezbędny przewodnik po tym, co „organiczne”, „tradycyjne”, „wolne od” i... „naturalne” odżywianie to cel prawdziwego wyścigu, w którym od lat biorą udział dietetycy, celebryci, media i my sami. Jednak nasze poglądy w tej kwestii wcale nie są ugruntowane. Niepokojeni i zdezorientowani coraz to nowymi alarmami pojawiającymi się w mediach na temat szkodliwości kolejnych składników, utwierdziliśmy się w przekonaniu, że „manipulowanie” żywnością to największe zło, zapominając, iż rośliny ulepszamy od początków rolnictwa.[www.empik.com]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. C-613 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Przemysł spożywczy prężnie się rozwija i nieustannie zachodzą w nim zmiany oraz wdrażane są nowe technologie produkcji żywności. Postępująca globalizacja gospodarki wymusza ujednolicenie standardów zarządzania jakością, kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności. Do tych procesów są dostosowywane programy kształcenia technologów żywności oraz oferta kursów i studiów uzupełniających dla osób pracujących w przemyśle spożywczym. Autorzy, mając na uwadze specyfikę tego sektora, przedstawili w podręczniku procesy powszechnie występujące w przemyśle spożywczym niezależnie od branży. Opisali typowe procesy jednostkowe stosowane podczas przetwarzania i utrwalania żywności, uwzględniając zagadnienie przenoszenia ciepła i masy. Ponadto omówili zasady działania urządzeń i aparatów wykorzystywanych w nowoczesnym przemyśle spożywczym. [Wydawnictwo Naukowe PWN, 2017]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Brak informacji o dostępności: sygn. C-66/69 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na okładce : Nikt, komu zależy na własnym zdrowiu i zdrowiu swojej rodziny, nie potraktuje obojętnie treści zawartych w tej książce.
Amerykański naukowiec Mike Adams przerywa zmowę milczenia na temat tego, czym tak naprawdę faszerują nas producenci żywności, suplementów diety, witamin, szczepionek, kosmetyków i karmy dla zwierząt. Wielkie koncerny, środki masowego przekazu, które utrzymują się z reklam jedzenia, zmówiły się, aby ignorować dowody naukowe i zatajać przed opinią publiczną prawdę, którą można znaleźć w niniejszej książce. Co wielkie koncerny chciały za wszelką cenę przed nami zataić? [www.empik.com, 2017]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 2 Wypożyczalnia (ul. Siedlanowskiego 3)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.2-61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
U góry strony tytułowej i okadce: Zdrowy sukces.
Zadbaj o swoje zdrowie, tak aby pomagało Ci osiągać sukces i cieszyć się nim na długo Jak mieć więcej energii, żyć zdrowiej i nie pozbawić się radości z osiągnięcia przyszłych sukcesów? Skoro czytasz ten tekst, to znaczy, że jesteś osobą, która chce osiągnąć sukces i podejmuje ku temu konkretne działania. Jednak czy kiedykolwiek przeszło Ci przez myśl: Co warta będzie Twoja wiedza, sukces, osiągnięcia, gdy zbraknie Ci zdrowia? Co się stanie, jeśli wreszcie osiągniesz sukces, ale przy tym zrujnujesz sobie zdrowie? Co się stanie z Twoimi marzeniami, jeśli nie masz do ich spełnienia energii i siły? Zdrowe odżywianieWidzisz, zdrowie i prawidłowe odżywianie to nie tylko sposób na to, aby nie chorować, dłużej żyć i być w dobrej formie. Właściwa dieta i dbanie o to, co jesz, pozwala przede wszystkim czuć się lepiej, mieć więcej energii i siły witalnej. A to bezpośrednio przekłada się na Twoją motywację, chęci do działania i wewnętrzną energię, która jest przecież najważniejszym czynnikiem pozwalającym osiągnąć sukces. Jeśli brakuje Ci energii do działania, to automatycznie nic Ci się nie chce, nie rozwijasz się i nie potrafisz także wytrwale dążyć do osiągnięcia swoich celów. Krótko mówiąc - nie masz siły osiągać swoich osobistych sukcesów. Druga sprawa: jeśli nie masz zdrowia, źle się czujesz, to żadne bogactwo Ci tego nie zwróci. Sukces okupiony kosztem zniszczonego zdrowia na pewno nie da Ci satysfakcji, a co gorsze - może sprawić, że w ogóle nie poczujesz radości ze swoich osiągnięć. Spójrzmy prawdzie w oczy: jeśli nie zadbasz o zdrowie, to… Nie chodzi tutaj już tylko o to, czy masz kilka kilogramów nadwagi, bo to nie jest taki problem. Dużo ważniejsze jest to, jak się czujesz i jak Twój organizm jest wspierany przez Ciebie w codziennym dążeniu do sukcesu.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W-613/615 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Oto książka, w której w sposób syntetyczny i kompletny przedstawiono najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności, a zwłaszcza- otrzymywanie i stosowanie biokatalizatorów- zagadnienia związane z technoloiami fermentacyjnymi- główne kierunki stosowania biokatalizy w modyfikacji składu, wartości żywieniowej, właściwości funkcjonalnych i organoleptycznych żywności- problemy związane z biotechnologią otrzymywania ważniejszych surowców, składników żywności oraz zagospodarowania produktów ubocznych i odpadów. [www.albertus.pl]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 5 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W-57, MgW-23128 (2 egz.)
Filia nr 5 (ul. Wańkowicza 69)
Brak informacji o dostępności: sygn. F.5 - 57/Podr. (1 egz.)
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.3 - 57/P (1 egz.)
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. MgC-782/a, MgC-782 (2 egz.)
Filia nr 2 Czytelnia (ul. Siedlanowskiego 3)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F.2 Cz. - 57 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Kuchnia z pomysłem / Pascal Brodnicki. - Bielsko-Biała : Pascal, 2015. - 271, [1] strona : ilustracje kolorowe ; 25 cm.
Na okł. podtyt.: kupuj mądrze, przechowuj sprytnie, gotuj pysznie.
Jak gotować prosto, smacznie, sezonowo? I przede wszystkim tak, by nic się nie zmarnowało? Pascal Brodnicki, autor bestsellerowych książek kucharskich, radzi, jak przygotowywać posiłki z sercem i głową: mądrze kupować, odpowiednio przechowywać i zużywać, to co zostaje. Ponad 70 pysznych, nowoczesnych przepisów, dzięki którym zaoszczędzisz czas i pieniądze! Spróbuj cappuccino z zielonego groszku z wędzonym halibutem, domowego majonezu, chrupiącego tiramisu, paprykowych brownies i wiele innych potraw! Dzięki publikacji: będziesz kupować racjonalnie ; zorganizujesz idealną spiżarnię ; od razu rozpoznasz świeże produkty ; stworzysz niezwykłe połączenia smaków przestaniesz wyrzucać jedzenie . [www.empik.com]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.3 - 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 4 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 5 (ul. Wańkowicza 69)
Brak informacji o dostępności: sygn. F.5 - 61/Podr. (1 egz.)
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.3 - 66/P (1 egz.)
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. MgC-2031, C-613 (2 egz.)
Filia nr 2 Czytelnia (ul. Siedlanowskiego 3)
Brak informacji o dostępności: sygn. F.2 Cz. - 66/69 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W-641 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej