Żywność
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(98)
Forma i typ
Książki
(97)
Publikacje dydaktyczne
(16)
Publikacje naukowe
(12)
Publikacje popularnonaukowe
(11)
Poradniki i przewodniki
(8)
Proza
(7)
Komiksy i książki obrazkowe
(4)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(4)
Publikacje fachowe
(4)
Czasopisma
(1)
Poezja
(1)
Publikacje informacyjne
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(65)
dostępne
(51)
wypożyczone
(5)
nieokreślona
(5)
Placówka
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
(15)
Multiteka (ul. Popiełuszki 10)
(15)
Filia nr 1 Wypożyczalnia (ul. Staszica 14)
(2)
Filia nr 5 (ul. Wańkowicza 69)
(7)
Filia nr 2 Wypożyczalnia (ul. Siedlanowskiego 3)
(11)
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
(8)
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
(59)
Filia nr 1 Czytelnia (ul. Staszica 14)
(5)
Filia nr 2 Czytelnia (ul. Siedlanowskiego 3)
(4)
Autor
Sikorski Zdzisław Edmund (1930- )
(7)
Grimm Hans-Ulrich (1955- )
(3)
Kączkowski Jerzy (1925-2004)
(3)
Babicz-Zielińska Ewa
(2)
Banaś-Domińska Małgorzata
(2)
Barone Caterina
(2)
Bednarski Włodzimierz (1943- )
(2)
Bone Emily (1950- )
(2)
Bralczyk Jerzy (1947- )
(2)
Błaszczak Agnieszka (tłumaczka)
(2)
Caruso Giorgia
(2)
Fiedurek Jan (1950- )
(2)
Gawęcki Jan (1944- )
(2)
Grzyb Katarzyna (tłumaczka)
(2)
Gumowska Irena (1912-1991)
(2)
Halbański Maciej Erwin (1912-1981)
(2)
Jurczak Katarzyna
(2)
Kotarski Bartłomiej Marcin (tłumacz)
(2)
Oworuszko Monika (1970- )
(2)
Oworuszko Monika (1970- ). Kryminał dietetyczny
(2)
Parisi Salvatore (1970- )
(2)
Pałacha Zbigniew
(2)
Staroszczyk Hanna
(2)
Abramek Krzysztof
(1)
Adamczak Marek (nauki rolnicze)
(1)
Adams Mike (1967- )
(1)
Aker Rupert
(1)
Ankiel-Homa Magdalena
(1)
Babuchowski Andrzej (biotechnologia)
(1)
Baranowska Irena (1943- )
(1)
Biernacka Matylda (tłumaczka)
(1)
Boczek Jan (1927- )
(1)
Bolzoni Luciana
(1)
Bosacka Katarzyna
(1)
Brodnicka Elwira (towaroznawstwo)
(1)
Brodnicki Pascal (1976-)
(1)
Bryła Paweł
(1)
Buszewski Bogusław
(1)
Byra Agata
(1)
Caparrós Martin (1957- )
(1)
Caruso Gabriella
(1)
Celmerowski Zbigniew
(1)
Cenkl Jakub (1982- )
(1)
Cichosz Marcin (1979- )
(1)
Cross Maria (dietetyczka)
(1)
Cybulska Emilia Barbara
(1)
Daniel-Schuwald Grażyna (tłumacz)
(1)
Delia Antonino Santi (1945- )
(1)
Domański Tomasz (marketing)
(1)
Domian Ewa
(1)
Drozdowski Bronisław
(1)
Drukort Magdalena
(1)
Dulińska-Stanek Ewa
(1)
Dziuba Jerzy (1944-2014)
(1)
Eichler Wolfdietrich (1912-1994)
(1)
Elford Sally
(1)
Fabisińska Liliana (1971- )
(1)
Falarz Aniela
(1)
Feng Qing
(1)
Feng Qing. Pierwsze zagadki
(1)
Fiedoruk Andrzej (1957- )
(1)
Filipiak-Szok Anna
(1)
Fornal Łucja (1939-2011)
(1)
Gajda Robert (żywienie człowieka)
(1)
Gertig Henryk (1924- )
(1)
Giaufret Benedetta
(1)
Godlewska-Byliniak Ewelina (1982- )
(1)
Goldsmith Ellen
(1)
Gołembowicz Wacław
(1)
Grodzicka Sylwia (tłumaczka)
(1)
Grudowski Piotr
(1)
Grzymisławski Marian (1947- )
(1)
Głowińska Anita (literatura dziecięca)
(1)
Głowińska Anita (literatura dziecięca). Kicia Kocia i Nunuś
(1)
Iwanow Krystyna
(1)
Jabłoński Marcin (technolog żywienia)
(1)
Jarosz Mirosław (1957- )
(1)
Jarosz Mirosław Jerzy
(1)
Jasiński Maciej (1977- ). Drużyna witamin
(1)
Jastrzębska Aneta
(1)
Jaśiński Maciej (1977- )
(1)
Jędrych Katarzyna (adwokat)
(1)
Jędrychowski Lucjan
(1)
Karoń Małgorzata (1983- )
(1)
Katz Sandor Ellix (1962- )
(1)
Kauc Jarosław
(1)
Kolarzyk Emilia
(1)
Konarzewska Małgorzata
(1)
Kowalak Adam
(1)
Kowalczyk Roman (technologia żywności)
(1)
Kowalczyk Stanisław (1956- )
(1)
Kowalewska-Piontas Jadwiga
(1)
Kozłowska-Wojciechowska Małgorzata
(1)
Kołodziejczyk Anna (dietetyka)
(1)
Kołożyn-Krajewska Danuta (1954- )
(1)
Kubińska-Jabcoń Ewa
(1)
Kubiński Wiktor (1949- )
(1)
Kunachowicz Hanna (techologia żywności)
(1)
Kunicka Anna (tłumacz)
(1)
Kurzawa Marzanna
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(17)
2010 - 2019
(56)
2000 - 2009
(11)
1990 - 1999
(5)
1980 - 1989
(5)
Okres powstania dzieła
2001-
(51)
1901-2000
(4)
1989-2000
(2)
1945-1989
(1)
Kraj wydania
Polska
(98)
Język
polski
(98)
Odbiorca
Dzieci
(17)
6-8 lat
(14)
Szkoły wyższe
(10)
0-5 lat
(6)
9-13 lat
(4)
Studenci
(3)
Szkoły zawodowe
(3)
Technikum
(3)
Lekarze
(2)
Technolodzy żywności
(2)
Chemicy
(1)
Dietetycy i żywieniowcy
(1)
Konsumenci (ekonomia)
(1)
Menedżerowie
(1)
Mikrobiolodzy
(1)
Nauczyciele akademiccy
(1)
Pracownicy działów kontroli jakości firm branży spożywczej
(1)
Pracownicy przemysłu spożywczego
(1)
Prawnicy
(1)
Studenci dietetyki
(1)
Studenci pokrewnych nauk medycznych
(1)
Studenci pokrewnych nauk przyrodniczych
(1)
Studenci technologii żywienia
(1)
Studenci towaroznawstwa
(1)
Studenci uczelni rolniczych i przyrodniczyc
(1)
Studenci uczelni technicznych
(1)
Studenci zarządzania i inżynierii produkcji uczelni ekonomicznych
(1)
Szkoły policealne
(1)
Uczniowie
(1)
Weterynarze
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(7)
Literatura amerykańska
(1)
Literatura angielska
(1)
Literatura argentyńska
(1)
Literatura kanadyjska
(1)
Temat
Kobieta
(3550)
Przyjaźń
(2405)
II wojna światowa (1939-1945)
(2118)
Rodzina
(2115)
Miłość
(1862)
Żywność
(-)
Tajemnica
(1722)
Zwierzęta
(1363)
Relacje międzyludzkie
(1323)
Śledztwo i dochodzenie
(1258)
Dzieci
(1051)
Zabójstwo
(1034)
Pisarze polscy
(1011)
Nastolatki
(925)
Rodzeństwo
(874)
Dziewczęta
(867)
Uczucia
(864)
Magia
(860)
Życie codzienne
(801)
Sekrety rodzinne
(731)
Psy
(724)
Uczniowie
(715)
Policjanci
(709)
Małżeństwo
(705)
Boże Narodzenie
(667)
Żydzi
(660)
Polacy za granicą
(650)
Ludzie a zwierzęta
(604)
Trudne sytuacje życiowe
(564)
Osoby zaginione
(563)
Władcy
(562)
Język polski
(561)
Wakacje
(505)
Relacja romantyczna
(496)
Wybory życiowe
(488)
Podróże
(476)
Koty
(475)
Uprowadzenie
(454)
Kultura
(449)
Chłopcy
(448)
Arystokracja
(439)
Matki i córki
(425)
Przestępczość zorganizowana
(420)
Polityka międzynarodowa
(411)
Wychowanie w rodzinie
(397)
Poszukiwania zaginionych
(392)
Dziadkowie i wnuki
(388)
Aktorzy polscy
(370)
Prywatni detektywi
(364)
Dziennikarze
(352)
Zakochanie
(347)
Ojcowie i córki
(344)
Zdrowe odżywianie
(344)
Pisarze
(343)
Katolicyzm
(339)
Wsie
(336)
Zemsta
(333)
Polityka
(330)
Seryjni zabójcy
(330)
Duchowieństwo katolickie
(328)
Polityka wewnętrzna
(327)
Regionalizm
(322)
Mężczyzna
(311)
Filozofia
(304)
Wojsko
(301)
Dojrzewanie
(299)
Samorealizacja
(294)
Zabawa
(291)
Lekarze
(289)
Szlachta
(283)
Szkoły
(278)
Holokaust
(273)
Obyczaje i zwyczaje
(272)
Samotność
(272)
Historia
(269)
Mickiewicz, Adam (1798-1855)
(267)
Zamki i pałace
(266)
Powstanie warszawskie (1944)
(265)
Walka dobra ze złem
(265)
Pomaganie
(264)
Władza
(264)
Ludzie bogaci
(262)
PRL
(262)
Źródła historyczne
(257)
Spisek
(256)
Przyroda
(255)
Zabójstwo seryjne
(255)
Kradzież
(254)
Kościół katolicki
(252)
Las
(250)
Wojna
(247)
Śmierć
(247)
Nauka
(246)
Rozwój psychofizyczny dziecka
(246)
Zarządzanie
(245)
Poeci polscy
(241)
Psychologia
(241)
Sieroty
(237)
Tematy i motywy
(236)
Wychowanie
(236)
Czarownice i czarownicy
(234)
Temat: czas
2001-
(5)
1901-2000
(1)
1945-1989
(1)
1989-
(1)
2001-0
(1)
Temat: miejsce
Polska
(3)
Kraje Unii Europejskiej
(2)
Rzeszów (woj. podkarpackie ; okolice)
(1)
Stany Zjednoczone (USA)
(1)
Gatunek
Podręcznik akademicki
(15)
Podręcznik
(12)
Opracowanie
(10)
Poradnik
(8)
Przepisy kulinarne
(8)
Broszura
(5)
Publikacja bogato ilustrowana
(5)
Encyklopedia
(4)
Książka obrazkowa
(4)
Publikacje dla dzieci
(4)
Wydawnictwa popularne
(4)
Książka-zabawka
(3)
Opowiadania i nowele
(3)
Fantastyka
(1)
Gry i zabawy umysłowe
(1)
Komentarz prawny
(1)
Komiks
(1)
Księga pamiątkowa
(1)
Literatura dla dzieci
(1)
Malarstwo (sztuka)
(1)
Materiały pomocnicze
(1)
Monografia
(1)
Podręcznik dla szkół zawodowych
(1)
Poradniki
(1)
Powieść
(1)
Powieść obyczajowa
(1)
Powieść przygodowa
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Przemysł
(1)
Publiakcja bogato ilustrowana
(1)
Publicystyka
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Raport z badań
(1)
Reportaż
(1)
Rymowanki
(1)
Synteza
(1)
Słownik
(1)
Table-talk (literatura)
(1)
Tablice i wzory
(1)
Thriller
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(17)
Kulinaria
(14)
Chemia
(6)
Rolnictwo i leśnictwo
(6)
Edukacja i pedagogika
(3)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(3)
Historia
(3)
Inżynieria i technika
(3)
Biologia
(2)
Etnologia i antropologia kulturowa
(2)
Fizyka i astronomia
(1)
Nauka i badania
(1)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(1)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
Styl życia, moda i uroda
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
98 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Przemysł spożywczy prężnie się rozwija i nieustannie zachodzą w nim zmiany oraz wdrażane są nowe technologie produkcji żywności. Postępująca globalizacja gospodarki wymusza ujednolicenie standardów zarządzania jakością, kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności. Do tych procesów są dostosowywane programy kształcenia technologów żywności oraz oferta kursów i studiów uzupełniających dla osób pracujących w przemyśle spożywczym. Autorzy, mając na uwadze specyfikę tego sektora, przedstawili w podręczniku procesy powszechnie występujące w przemyśle spożywczym niezależnie od branży. Opisali typowe procesy jednostkowe stosowane podczas przetwarzania i utrwalania żywności, uwzględniając zagadnienie przenoszenia ciepła i masy. Ponadto omówili zasady działania urządzeń i aparatów wykorzystywanych w nowoczesnym przemyśle spożywczym. [Wydawnictwo Naukowe PWN, 2017]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Brak informacji o dostępności: sygn. C-66/69 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. C-39, MgC-667 (2 egz.)
Książka
W koszyku
"Zdrowy mózg" to najnowsza książka dr. Stevena Masleya, autora bestsellerowych poradników medycznych. Tym razem Masley skupia się na tym, jakie skutki dla naszego mózgu ma podwyższony poziom cukru we krwi – od zaburzeń funkcji poznawczych do utraty pamięci. Współczesne dieta i styl życia sprawiają, że z roku na rok wzrasta liczba chorych na cukrzycę oraz osób zagrożonych demencją. Obydwa te problemy są ze sobą ściśle powiązane – ich występowanie to skutek wyborów życiowych, które prowadzą do zwiększenia odporności na insulinę. Wykorzystując najnowsze wyniki badań oraz lata doświadczeń z pacjentami, Steven Masley opracował program, który wskaże drogę do odzyskania kontroli nad własnym organizmem. "Zdrowy mózg" to: proste i przystępne wyjaśnienie tego, jak poziom cukru we krwi wpływa na choroby serca i utratę pamięci, naukowo udowodniony plan powstrzymania czynników zwiększających ryzyko utraty pamięci, oparty na wiedzy medycznej program ulepszający działanie mózgu, 50 przepisów na łatwe do przyrządzenia potrawy, które pomogą twojemu mózgowi oraz sercu, Codziennie czynności, które poprawią twoją sprawność umysłową i fizyczną oraz przyspieszą metabolizm. [Wydawnictwo Czarna Owca, 2019]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. C-612/regał 8 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Głód / Graham Masterton ; tłumaczył Piotr Kuś. - Zakrzewo : Replika, copyright 2017. - 414, [1] strona ; 21 cm.
Ed Hardesty jest właścicielem gigantycznej farmy w Kansas. Niezmierzone połacie pszenicy, które zgodnie z przeznaczeniem miały zamienić się w czysty zysk i uczynić farmera bogatym, dotyka tajemnicza zaraza. Desperackie próby jej zwalczenia kończą się fiaskiem. Podobne problemy występują w całych Stanach Zjednoczonych. Zboża, warzywa, owoce zostają skażone. Najpotężniejszy naród na świecie z dnia na dzień staje przed widmem głodu, który sprawia, że ludzie wyzbywają się cech ludzkich, zastępując je pierwotnymi instynktami przeżycia, najmroczniejszymi żądzami i przemocą. [www.czytam.pl]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.3 - lit.ang. (1 egz.)
Książka
W koszyku
Kuchnia bez chemii / Patrycja Mazur, Joanna Tomczewska. - Poznań : Olimp Media, copyright 2018. - 143 stron : ilustracje kolorowe ; 22 cm.
Przywiązujesz wagę do tego, co jesz i czym karmisz bliskich? Niejednokrotnie zastanawiałeś się, jak unikać niepożądanych, czy wręcz szkodliwych substancji w artykułach spożywczych dostępnych na rynku? Koniecznie przeczytaj tę książkę! Dzięki autorkom, dyplomowanym specjalistkom żywieniowym, dowiesz się m.in. dlaczego cukier to najpowszechniejszy narkotyk, jakie konserwanty występują w jedzeniu czy gdzie szukać warzyw i owoców bez herbicydów. Po lekturze tego poradnika bez trudu będziesz wybierał zdrowe, pozbawione chemii produkty i gotował domowe posiłki w zgodzie z naturą. [www.znak.com.pl]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 1 Czytelnia (ul. Staszica 14)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. O/Dz.Cz.-64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jeżeli wszystko chcesz wiedzieć, wszystko zrozumieć, wszystko Cię interesuje i zadajesz mnóstwo pytań - oto książka, dzięki której zaspokoisz swoją ciekawość. Ile może udźwignąć dźwig? Dokąd podróżują śmieci? Co łączy samolot i puszkę z napojem? Co łączy patelnię i farbę do malowania ścian? Od kiedy dzieci bawią się lalkami? Skąd się wzięła dętka w rowerze? Tu znajdziesz odpowiedzi na te i na wiele innych pytań. [www.lubimyczytac.pl, 2019]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Multiteka (ul. Popiełuszki 10)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M-64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ślepa kuchnia : jedzenie i ideologia w PRL / Monika Milewska. - Wydanie pierwsze. - Warszawa : Państwowy Instytut Wydawniczy, 2021. - 647, [1] strona, [40] stron tablic : fotografie ; 24 cm.
Milewska jest eseistką, dramatopisarką, historykiem i antropologiem kultury. Jej książa "Ślepa kuchnia. Jedzenie i ideologia w PRL" wpisuje się w rozpowszechniony i modny ostatnio nurt literatury popularnonaukowej na temat pozapolitycznej historii Polski Ludowej. Każdy rozdział dotyczy osobnego problemu, jest pewnym „leksykonem” dla osób zainteresowanych popularną wiedzą na temat żywności, jedzenia, kuchni i kwestii z nimi związanych w Polsce lat 1945-1989. Monografia Moniki Milewskiej będzie jedną z najlepszych w ogóle o historii PRL - to fascynująca, wciągająca, erudycyjna, roztropna historycznie, kunsztowna językowo, oddająca naturę całej epoki, całego systemu, zdecydowanie wychodząca poza tytułową problematykę. Czytelnik dostrzeże dychotomię państwa i społeczeństwa w historii codzienności; co innego komuniści mówią, co innego myślą, co innego robią (sprawa chociażby specjalnych sklepów przeznaczonych dla elit rządzących) – podobnie jak obywatele. Dzięki pracy Milewskiej, dużo lepiej rozumiemy ramy, sytuacje społeczne, okazje społeczne czy konteksty interakcji PRL. [PIW, 2022]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W-94(438).083 (1 egz.)
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.3 - 94(438) (1 egz.)
Książka
W koszyku
Opis wg okładki.
Wydana w okazałym formacie, okraszona mnóstwem dowcipnych ilustracji „Mała historia kuchni” to pełna zapachów i smaków opowieść o zmieniającej się (jak epoki) kulturze stołu i gotowania. Od starożytnego Egiptu, czyli początków wielkiej kuchni, po opisywany przez pisarzy science fiction, a teraz już przygotowywany w realu soylent – jedzenie zamiast jedzenia. Od chleba, który upiekł się przypadkiem, po jedzenie z drukarek 3D. Jaki wpływ na kuchnię miały odkrycia geograficzne, czyli skąd przypłynęła wanilia i... guma do żucia? Jaką drogą – wraz z łączeniem dynastii – wędrowały składniki i... sztućce, czyli skąd się wziął widelec we Francji? Czy podstępnie podsuwane biedakom ziemniaki mogły zapobiec rewolucji? Kiedy powstała pierwsza książka kucharska? A kiedy najsłynniejsza? I co wspólnego z kuchnią ma Aleksander Dumas? Jak zmieniały się gusty i kuchenne mody? Gdzie mieściły się stolice smaku? Kiedy pojawiły się słodycze? I czy Nostradamus, francuski aptekarz, któremu zawdzięczamy przepis na konfitury, to ten sam, który przepowiadał przyszłość świata? Dlaczego to firma oponiarska przyznaje gwiazdki najlepszym restauracjom?! Oraz o tym, że modę na fitness zawdzięczamy Grekom, że wikingowie przepadali za egzotycznymi przyprawami, bóbr uchodził za rybę, zasmażka łączyła stoły bogaczy i biedaków, a ziemniaki w Europie hodowano dla ich pięknych kwiatów. [Wydawnictwo Bajka, 2020]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Multiteka (ul. Popiełuszki 10)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. M-64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Nowoczesna kosmetologia. 1, Detoksykacja, dieta, ruch / Marcin Molski. - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2014. - XIV, [2], 399, [1] s., [8] s. tabl. : il. (w tym kolor.) ; 24 cm.
2-tomowe kompendium nowoczesnej kosmetologii zakładającej totalne przeorganizowanie naszego stylu życia, by nie traktować zabiegu kosmetycznego jako środka służącego osiągnięciu doraźnych efektów. Słowa kluczowe: chemia, chemia kosmetyczna, kosmetologia, dietetyka, dieta, detoksykacjaW jaki sposób pielęgnować urodę, aby równocześnie skutecznie dbać o zdrowie i dobre samopoczucie? Jak osiągnąć pożądany i długotrwały efekt kosmetyczny? Naukowo potwierdzone odpowiedzi na te i inne pytania znajdziesz w dwutomowym kompendium nowoczesnej kosmetologii, stworzonym dla kosmetyczek, studentów kosmetologii i wszystkich zainteresowanych zdrowym stylem życia i pięknym wyglądem. W tomie 1 opisano: sposoby oczyszczania organizmu z toksyn, naturalne detoksykanty, rodzaje diet i ich wpływ na organizm, niezbędne, szkodliwe i kontrowersyjne składniki diety, znaczenie ruchu w prawidłowym funkcjonowaniu organizmu, typy masażu. [ksiegarnia.pwn.pl, 2015]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W-646 (1 egz.)
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. C-646.7, MgC-4191/I (2 egz.)
Filia nr 2 Czytelnia (ul. Siedlanowskiego 3)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. F.2 Cz. - 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Kryminał dietetyczny / Monika Oworuszko ; 7)
Stanowi część 7 cyklu.
Pierwsza na rynku edukacyjna seria kryminalno-dietetyczna dla dzieci. Śledząc losy Walentego Węglowodana, Wery Wody, Tęgomira Tłuszcza, Balbiny i Błażeja Białko czytelnicy poznają zasady zdrowego odżywiania. "Walenty i spółka organizują olimpiadę" to siódma część serii kryminalno-dietetycznej. Tym razem bohaterowie zorganizują zawody sportowe i pokażą dzieciom, że sport jest ważny dla ich zdrowia. Walenty i spółka planują po raz ostatni zakraść się do fabryki witamin, gdy w sklepie zjawia się trener Leszek Ledwożyw z prośbą o pomoc w organizacji olimpiady sportowej dla dzieci.Gdy Walenty z przyjaciółmi przygotują już zawody, ruszą chyżo do fabryki, by zdobyć dowody. By nie zawieść i trenera, i dzieci gromadki, muszą szybko się wydostać z fabrycznej pułapki... [Mobuki, 2020]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Multiteka (ul. Popiełuszki 10)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M-II/Op (1 egz.)
Filia nr 2 Wypożyczalnia (ul. Siedlanowskiego 3)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.2-II/Op (1 egz.)
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.3 - II/Op (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Kryminał dietetyczny / Monika Oworuszko ; 6)
Okładka wliczona w paginację.
Stanowi część 6 cyklu.
Walenty, Tęgomir, Błażej i Ziemniak znów zakradają się do fabryki witamin, lecz zamiast dowodów na działalność Łysego, znajdują tajemniczą mapę. Czy podążając trasą z mapy nie wpadną czasem w tarapaty? I po co Detektyw z Łysym się widują? Czy oni coś razem knują? „Walenty i spółka znajdują mapę” to szósta część serii kryminalno-dietetycznej. Tym razem bohaterowie podążając trasą z tajemniczej mapy poprowadzą dzieci przez labirynt sklepów i reklam z niezdrową żywnością. [Wydawnictwo Mobuki, 2018]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Multiteka (ul. Popiełuszki 10)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M-II/Op (1 egz.)
Filia nr 2 Wypożyczalnia (ul. Siedlanowskiego 3)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.2-II/Op (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jest to pierwsze opracowanie o charakterze podręcznika, w którym zwięźle omówiono właściwości fizyczne żywności, w tym właściwości mechaniczno-reologiczne, aerodynamiczne, cieplne, powierzchniowe, optyczne, dyfuzyjne, elektryczne, akustyczne z uwzględnieniem żywności sypkiej. Znajomość tych zagadnień jest niezbędna do odpowiedniego projektowania produktu żywnościowego, jego procesu technologicznego i sterowania nim oraz do projektowania maszyn, urządzeń i aparatów niezbędnych we wszystkich branżach przemysłu spożywczego. [ksiegarnia.pwn.pl, 2013]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. C-66/69 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Nowy Styl Życia)
Dr med. Jorge D. Pamplona Roger opisuje z naukową przejrzystością i precyzją skład, lecznicze właściwości i sposób wykorzystania niemal stu artykułów spożywczych mających ogromne znaczenie dla zdrowia. Ich regularne spożywanie może przyczynić się do naszego zdrowia w sposób bardziej znaczący niż niejedne lekarstwa czy skomplikowane kuracje. Książka ta pozwoli czytelnikowi lepiej poznać pokarmy posiadające właściwości prozdrowotne i lecznicze, docenić owe artykuły spożywcze i włączyć je do swojego jadłospisu. [Nowe Spojrzenia, 2014]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. C-613 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. C-339 (1 egz.)
Brak okładki
Czasopismo
W koszyku
Książka dostarcza wiele cennych informacji opisujących właściwości lecznicze i żywieniowe popularnych oraz mniej znanych: warzyw, owoców, ziół, herbat, olejów czy kasz. Dzięki tej książce, Drogi czytelniku, dowiesz się jak cenne i niezwykłe wartości zdrowotne posiadają na przykład: miód, czosnek, żeń-szeń, aronia, brokuły itd. Poza tym zamieszczonych zostało szereg przepisów kulinarnych o szczególnych walorach leczniczych jak np. soki czy nalewki, dzięki czemu każdy z nas może spróbować złagodzić czy też zwalczyć przeróżne dolegliwości - od zwykłych przeziębień, poprzez problemy z układem krążenia, bóle głowy, nerwowość, cukrzycę, otyłość czy nadciśnienie. Poznajmy pokarmy, które są w stanie poprawić nam nastrój i wygląd, obniżyć poziom stresu i dodać sił witalnych. [www.empik.com, 2015]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W-641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na okładce: Z okienkami.
Czy solidna wiedza przyrodnicza i dobra zabawa mogą iść ze sobą w parze? Oczywiście, że tak! Kto ma wątpliwości, niech zajrzy do tej zabawnej kartonowej książki z okienkami, która przykuwa uwagę nie tylko pełnymi humoru ilustracjami, ale i mnóstwem zaskakujących ciekawostek. Czy wiecie, że możemy raczyć się słodką czekoladą dzięki pewnemu drzewu? Pomyśleliście kiedyś, że wasze bawełniane skarpetki powstały z włókien rośliny? A czy dacie wiarę, że wasz ulubiony kubek został ulepiony z drobinek ziemi? By poznać jeszcze więcej rewelacyjnych informacji, wystarczy sięgnąć po tę książkę, do czego was zachęcamy. Naturalnie… [https://platon.com.pl/pl/powiem-wam-co-natura-daje-nam/produkt-992234980].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Multiteka (ul. Popiełuszki 10)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. M-0/KZ (1 egz.)
Książka
W koszyku
To prawdziwe kompendium wiedzy o żywności i odżywianiu, łączące w sobie perspektywę autentycznych wschodnich tradycji leczniczych z podejściem współczesnej zachodniej dietetyki. To pierwsza na polskim rynku wydawniczym pozycja tego rodzaju, tak szeroko omawiająca zagadnienie zdrowego odżywiania! [www.empik.com]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. C-613 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W-57 (1 egz.)
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. MgC-2143 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Gang Mocniaków / Paulina Płatkowska ; 1)
Okładka wliczona w paginację.
Prawidłowe żywienie to odpowiednie podejście do codziennego wyboru produktów spożywczych i ich urozmaicanie. Ma ono ogromny wpływ na rozwój preferencji smakowych i prozdrowotnych nawyków dziecka. Bazowanie na dobrych produktach spożywczych i talerzu żywieniowym pozwala na zapewnienie wszystkich składników niezbędnych do prawidłowego rozwoju. Kluczowymi elementami są także nawodnienie i aktywność fizyczna. [Zielona Sowa, 2023].
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Multiteka (ul. Popiełuszki 10)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M-I/N (1 egz.)
Filia nr 2 Wypożyczalnia (ul. Siedlanowskiego 3)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.2-I/N (1 egz.)
Książka
W koszyku
Publ. klubu Świat Książki nr 5609.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 2 Czytelnia (ul. Siedlanowskiego 3)
Brak informacji o dostępności: sygn. F.2 Cz. - 641 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej