Weterynarze
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Publikacje naukowe
(2)
Poradniki i przewodniki
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(2)
wypożyczone
(1)
Placówka
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
(1)
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
(2)
Autor
Barone Caterina
(1)
Błaszczak Agnieszka (tłumaczka)
(1)
Caruso Gabriella
(1)
Caruso Giorgia
(1)
Deakin Philip J
(1)
Delia Antonino Santi (1945- )
(1)
Heath John W
(1)
Kujawa Marek (medycyna)
(1)
Laganà Pasqualina
(1)
Lowe James Steven
(1)
Malejczyk Jacek Tadeusz
(1)
Mazzù Francesco
(1)
Melcarne Lucia
(1)
Moskalewski Stanisław (1935- )
(1)
Parisi Salvatore (1970- )
(1)
Sawicki Wojciech
(1)
Stevens Alan
(1)
Wheater Paul R. (1951-1989). Functional histology
(1)
Włodarski Krzysztof
(1)
Włodarski Paweł (medycyna)
(1)
Young Barbara
(1)
Zientek Hubert
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(3)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
1901-2000
(1)
1945-1989
(1)
Kraj wydania
Polska
(2)
Wielka Brytania
(1)
Język
polski
(3)
Odbiorca
Dzieci
(12745)
6-8 lat
(7968)
0-5 lat
(5784)
9-13 lat
(5783)
Młodzież
(3233)
Weterynarze
(-)
14-17 lat
(2294)
Szkoły wyższe
(793)
Szkoły podstawowe
(585)
Szkoły średnie
(486)
Rodzice
(396)
Studenci
(217)
Dorośli
(191)
Nauczyciele
(190)
Szkoły ponadgimnazjalne
(144)
18+
(103)
Menedżerowie
(78)
Prawnicy
(78)
Lekarze
(74)
Logopedzi
(73)
Klasa 1.
(69)
Klasa 3.
(67)
Klasa 2.
(63)
Licea
(63)
Szkoły zawodowe
(58)
Poziom podstawowy
(56)
Przedszkola
(54)
Gimnazja
(50)
Klasa 4.
(47)
Pedagodzy
(47)
Nauczanie początkowe
(40)
Przedsiębiorcy
(38)
Nauczyciele przedszkoli
(37)
Psycholodzy
(37)
Nauczyciele języka polskiego
(36)
Technikum
(33)
Poziom średniozaawansowany
(30)
Pracownicy naukowi
(30)
Inżynierowie
(29)
Klasa 8.
(29)
Klasa 7.
(28)
Klasa 6.
(27)
Pielęgniarki i pielęgniarze
(27)
Klasa 5.
(26)
B1 (poziom biegłości językowej)
(25)
Terapeuci zajęciowi
(25)
Nauczyciele nauczania początkowego
(24)
A2 (poziom biegłości językowej)
(22)
Adwokaci
(22)
Terapeuci
(22)
A1 (poziom biegłości językowej)
(21)
Sędziowie
(21)
Poziom rozszerzony
(20)
Nauczyciele akademiccy
(19)
Radcy prawni
(19)
Ekonomiści
(17)
B2 (poziom biegłości językowej)
(16)
Dziewczęta
(16)
Grupa wiekowa Dzieci
(16)
Programiści
(16)
Urzędnicy
(16)
Psychoterapeuci
(15)
Fizjoterapeuci
(14)
Informatycy
(14)
Pielęgniarki
(14)
Grupa wiekowa 9-13 lat
(13)
Klasa 1
(13)
Księgowi
(13)
A2 poziom biegłości językowej
(12)
Dietetycy i żywieniowcy
(12)
Dziecko z zaburzeniami mowy
(12)
Inżynierowie budownictwa
(12)
Policjanci
(12)
Prokuratorzy
(12)
Studenci prawa
(12)
Szkoła podstawowa
(12)
A1 poziom biegłości językowej
(11)
Kobieta
(11)
Neurolodzy
(11)
Szkoły ponadpodstawowe
(11)
Aplikanci
(10)
Doradcy podatkowi
(10)
Klasa 4
(10)
Klasa 8
(10)
Pedagodzy specjalni
(10)
Poziom zaawansowany
(10)
Pracownicy samorządowi
(10)
Psychiatrzy
(10)
Uczniowie
(10)
Architekci
(9)
C1 (poziom biegłości językowej)
(9)
Fizycy
(9)
Klasa 3
(9)
Uczniowie szkół średnich
(9)
Uczniowie ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi
(9)
B1 poziom biegłości językowej
(8)
B2 poziom biegłości językowej
(8)
Chorzy
(8)
Klasa 7
(8)
Nauczyciele matematyki
(8)
Psychologowie
(8)
Temat
Biofilmy
(1)
Histologia
(1)
Hodowla zwierząt
(1)
Jakość żywności
(1)
Mikrobiologia
(1)
Pałeczki okrężnicy
(1)
Ssaki
(1)
Toksyny i antytoksyny
(1)
Zwierzęta futerkowe
(1)
Żywność
(1)
Gatunek
Atlas medyczny
(1)
Podręcznik
(1)
Poradnik
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Dziedzina i ujęcie
Biologia
(2)
Medycyna i zdrowie
(1)
Opieka nad zwierzętami i weterynaria
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważniejszych elementów produkcji spożywczej. Publikacja omawia zagrożenia chemiczne, mające wpływ na produkty spożywcze z perspektywy mikrobiologii. Są one wynikiem oddziaływania dodatków do żywności, zanieczyszczeń pochodzących od materiałów do pakowania, substancji chemicznych wykorzystywanych w systemach czyszczących oraz toksyn mikrobiologicznych. Wszystkie zagadnienia przedstawione są na przykładach i dotyczą m.in. histaminy w rybach i produktach rybnych, toksyn biologicznych i przyczyn ich występowania, czynników wpływających na powstawanie biofilmów i strategii kontrolnych oraz zagrożeń ze strony Escherichia coli. Książka jest adresowana do chemików, mikrobiologów, technologów żywności, przedstawicieli zawodów medycznych oraz weterynarzy. [www.empik.com]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. C-579 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na stronie przytytułowej strona tytułowa oryginału.
-jeden z najpopularniejszych na świecie atlasów histologicznych -doskonałe zdjęcia spod mikroskopu świetlnego i elektronowego preparatów barwionych różnymi technikami histologicznymi -ilustracje opatrzono dokładnymi opisami uwzględniającymi związki pomiędzy budową i funkcją przedstawionych struktur -opisy zawierają również praktyczne informacje odnoszące się do wiedzy klinicznej i patologii omawianych tkanek i narządów -polecany nie tylko studentom medycyny, weterynarii, biologii i innych nauk pokrewnych, ale także lekarzom, nie wyłączając patologów. [www.azytmut.pl, 2018]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. C-611 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Encyklopedia małych ssaków domowych / Hubert Zientek. - Bielsko-Biała : Dragon, 2015. - 207, [1] strona : ilustracje kolorowe ; 25 cm.
(Twój Expert w Domu)
Encyklopedia małych zwierząt domowych adresowana jest zarówno do osób planujących rozpoczęcie przygody z prowadzeniem chowu małych ssaków, jak i mających już jakieś doświadczenie. Niniejsza pozycja stanowi zbiór praktycznych porad i bogate źródło fachowej wiedzy, niezbędnej do prowadzenia chowu i rozmnażania małych ssaków w warunkach amatorskich. Jest to także niezbędnik hodowlany dla lekarzy weterynarii, absolwentów i studentów wydziałów nauk o zwierzętach, biotechnologii, biologii itp. oraz wszystkich miłośników zwierząt amatorskich (w tym towarzyszących, czyli żyjących szczególnie blisko człowieka), którzy na co dzień utrzymują je w swoich domach i mieszkaniach, pielęgnują i żywią, a niekiedy także rozmnażają. Mam głęboką nadzieję, że książka okaże się Państwu przydatna, pozwoli uniknąć wielu błędów hodowlanych i przyczyni się do zapewnienia jak najlepszego dobrostanu swoim podopiecznym. [www.aros.pl]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. F.3 - 63/P (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej