Sorting
Source
Katalog księgozbioru
(3)
Form of Work
Książki
(3)
Komiksy i książki obrazkowe
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Status
available
(2)
only on-site
(1)
Branch
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
(1)
Multiteka (ul. Popiełuszki 10)
(1)
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
(1)
Author
Tomaszewska-Bolałek Magdalena (tłumaczka)
(2)
Morvan Jean-David (1969- )
(1)
Taniguchi Jirō (1947-2017)
(1)
Tomaszewska-Bolałek Magdalena
(1)
Year
2020 - 2025
(1)
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(1)
Time Period of Creation
2001-
(3)
Country
Poland
(3)
Language
Polish
(3)
Demographic Group
Literatura francuska
(1)
Literatura japońska
(1)
Subject
Kultura stołu
(2)
Dziecko z zespołem Downa
(1)
Kuchnia polska
(1)
Kuchnia regionalna
(1)
Kuchnia słowiańska
(1)
Rodzina
(1)
Turystyka kulinarna
(1)
Subject: place
Japonia
(1)
Polska
(1)
Genre/Form
Komiks
(1)
Opracowanie
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Domain
Etnologia i antropologia kulturowa
(1)
Historia
(1)
Kulinaria
(1)
3 results Filter
Book
In basket
Capucine jest małą, radosną, ciekawą świata dziewczynką z zespołem Downa. Ma kochającą rodzinę, która stara się zapewnić jej normalne życie, pełne miłości i szczęścia. Nie zawsze jednak spotyka się to ze zrozumieniem czy tolerancją ze strony innych ludzi. Wychowywanie specjalnego dziecka to trudne zadanie - pełne małych radości, ale również chwil zwątpienia. "Mój rok" to pierwsza z czterech części wzruszającego komiksu, którego główną bohaterką i narratorką jest ośmioletnia dziewczynka. Mimo, iż Capucine postrzega świat nieco inaczej, czuje, cierpi i kocha jak każdy z nas. [www.empik.com]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Multiteka (ul. Popiełuszki 10)
There are copies available to loan: sygn. M-K (1 egz.)
Book
In basket
Tradycje kulinarne Japonii / Magdalena Tomaszewska-Bolałek. - Warszawa : Hanami, 2006. - 173 strony : ilustracje ; 20 cm.
Książka ta poświęcona jest historii oraz tradycjom kulinarnym Kraju Kwitnącej Wiśni. Poza opisami produktów spożywczych i technik kulinarnych stosowanych w różnych okresach historycznych odnaleźć w niej można ciekawe informacje dotyczące roli jedzenia w życiu Japończyków na przestrzeni dziejów [Hanami, [2006]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
There are copies available to loan: sygn. W-39 (1 egz.)
Book
In basket
Tradycje kulinarne Polski / Magdalena Tomaszewska-Bolałek. - Warszawa : Hanami Radosław Bolałek, 2023. - 350, [2] strony : fotografie, ilustracje, portrety ; 24 cm.
Tradycje kulinarne Polski to książka prezentująca kuchnię Polski od czasów dawnych Słowian po współczesność. To także opowieść o kulturze kulinarnej, znaczeniu jedzenia świątecznego i jego roli w domowych obrzędach. Publikacja wzbogacona została anegdotami, legendami, opowieściami oraz odniesieniami do literatury i sztuki. Znalazło się w niej miejsce dla kuchni sarmackiej, a także regionalnej. Uzupełnieniem całości jest rozdział o turystyce kulinarnej oraz 19 prostych przepisów na mniej znane dania z różnych części Polski. [Hanami, 2024]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Copies are only available in the library: sygn. C-39/regał 6 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again