Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(5)
Forma i typ
Książki
(5)
Poradniki i przewodniki
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(3)
tylko na miejscu
(3)
Placówka
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
(2)
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
(1)
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
(3)
Autor
Fijałkowski Tadeusz (prawnik)
(3)
Kwaśniewski Jan (1937-2019)
(2)
Chyliński Marek (1960- )
(1)
Fijałkowska Marlena
(1)
Fijałkowska-Kopyrska Marlena
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
2000 - 2009
(2)
1990 - 1999
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(5)
Język
polski
(5)
Temat
Prawo pracy
(3)
Zdrowe odżywianie
(2)
Dietetyka
(1)
Kucharstwo
(1)
Orzecznictwo sądowe
(1)
Przepływ (hydrologia)
(1)
Tłuszcze jadalne
(1)
Temat: miejsce
Polska
(2)
Kraje Unii Europejskiej
(1)
Gatunek
Poradnik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(2)
Medycyna i zdrowie
(1)
5 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Kodeks pracy / [zebrał i opracował] Tadeusz Fijałkowski ; współpraca Marlena Fijałkowska-Kopyrska. - Wydanie 46, stan prawny 1 stycznia 2018 r. - Warszawa : Wydawnictwo WGP, 2018. - 326 stron ; 24 cm.
Kodeks pracy Akty wykonawcze Zatrudnianie pracowników tymczasowych Wykaz aktów prawnych Zasiłek rodzinny Ustawy, Nowe przepisy wykonawcze, teksty ujednolicone, komentarz, orzecznictwo sądowe. Stan prawny na 2018 r. Kodeks zawiera przepisy Unii Europejskiej. [www.azymut.pl, 2018]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. MgC-5987 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. MgC-2562 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Podtytuł na okładce.
Na okładce: Kodeks zawiera przepisy Unii Europejskiej [oraz] ochrona roszczeń pracowniczych w razie niewypłacalności pracodawcy, szczególne zasady rozwiązywania z pracownikami stosunku pracy z przyczyn niedotyczących pracowników, o szczególnych rozwiązaniach związanych z ochroną miejsc pracy [...]. 292 zmiany.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. MgC-5992 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Żywienie optymalne / Jan Kwaśniewski. - Warszawa : Wydawnictwo WGP, copyright 1999. - 170, [1] s. ; 21 cm.
Żywienie optymalne omawia przystępne i popularne zasady tej diety, uczy czytelnika kiedy jeść, co i ile, jak praktycznie stosować ją w codziennym życiu, jak wpływa na ludzi zdrowych i dlaczego można wyleczyć się tą dietą z cukrzycy, miażdzycy i innych ciężkich chorób. Zawiera jadłospisy i przepisy kulinarne oraz tabele wartości odżywczych produktów spożywczych. Wiele nowych, cennych informacji i zaleceń żywieniowych i leczniczych, których nie ma w żadnej innej książce. [www.taniaksiazka.com.pl]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. MgW-31710 (1 egz.)
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.3 - 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dieta optymalna, dieta idealna / Marek Chyliński, Jan Kwaśniewski. - Warszawa : Wydawnictwo "WGP", copyright 2004. - 287, [1] strona : ilustracja ; 21 cm.
Druga wspólna książka Marka Chylińskiego i Jana Kwaśniewskiego, napisana 8 lat po wydaniu bestsellerowej „Diety optymalnej” – pozycji przełomowej w propagowaniu modelu żywienia opracowanego przez J. Kwaśniewskiego. W ciągu tych kilku lat dieta optymalna zyskała popularność i setki tysięcy zwolenników w Polsce i na świecie, mimo że wzbudzała – i nadal wzbudza – kontrowersje, a nawet ostry sprzeciw oficjalnych instytucji medycznych. I oto teraz Autorzy opisują, jak powoli, ale nieubłaganie chwieje się mit, który od dziesięcioleci pokutował w medycynie i dietetyce – mit o szkodliwości tłuszczu. Najnowsze zalecenia dietetyczne nie zabraniają już tak rygorystycznie jego spożywania, za to kładą nacisk na ograniczenie węglowodanów – cukru, pieczywa, mąki. Coraz to nowe badania naukowe potwierdzają korzystny wpływ takiego odżywiania na zdrowie człowieka. W książce przytoczono wiele przykładów takich badań. Ze światowego piśmiennictwa Autorzy wybrali najnowsze doniesienia na temat dietetyki, medycyny, żywienia, przedstawiając je ze znaną już z poprzedniej pozycji erudycją i dziennikarską swadą. Czytelnik znajdzie w niej także omówienie najpopularniejszych obecnie diet oraz ich porównanie z żywieniem optymalnym. Książka jest zatem kopalnią interesujących informacji o dietach i żywieniu, a przede wszystkim opowiada o ewolucji poglądów na zdrowe odżywianie, które, jak się okazuje, coraz bardziej odchodzą od obowiązującego modelu niskotłuszczowego i coraz bardziej zbliżają się do diety dla człowieka optymalnej – diety idealnej. źródło opisu - strona wydawcy
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W-613/615 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej