Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
(1)
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
(1)
Autor
Chace Daniella
(1)
Efiong Liz
(1)
Holford Patrick (lekarz)
(1)
Kaźmierczak-Maciejewska Elżbieta (tłumaczka)
(1)
Keane Maureen (1950- )
(1)
Müldner-Nieckowski Piotr (1946- )
(1)
Ornacka-Kempny Anna
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
1990 - 1999
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Dietetyka
(2)
Nowotwór
(2)
Chorzy na nowotwory
(1)
Leczenie wspomagające
(1)
Gatunek
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(2)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
"Zagrożenie rakiem wzrasta. Książka ta oferuje porady, jak możemy znacznie zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór, poprawiając jakość diety i uzupełniając ją o właściwe elementy odżywcze. Ponadto w tej rewolucyjnej książce dowiesz się: - Jak oceniać i redukować ryzyko zachorowania na raka. - Jaka żywność potęguje, a jaka zmniejsza ryzyko. - Jak zmniejszyć narażenie na czynniki rakotwórcze. - Dlaczego wzrasta ryzyko raka o podłożu hormonalnym. - Jak walczyć za pomocą stosowania odpowiedniej diety. - O programie prewencyjnym i roli żywienia przy różnych typach raka.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. C-616 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Naukowcy oceniają, że przyczyną śmierci ponad 40% pacjentów z nowotworem jest niedożywienie. Coraz większa liczba lekarzy zaczyna doceniać, jak ważne dla zwiększenia szansy wyleczenia jest prawidłowe odżywianie. Przybywa dowodów wskazujących na to, że odpowiednia terapia odżywcza w połączeniu z tradycyjnym postępowaniem medycznym może:: * Zapobiec niedożywieniu lub je powstrzymać * Zmniejszyć toksyczność chemioterapii i radioterapii * Zredukować inne skutki uboczne terapii przeciwnowotworowej * Ułatwić rekonwalescencję po operacji * Zwolnić proces rozprzestrzeniania się nowotworu * Zmniejszyć ryzyko ponownego pojawienia się nowotworu Książka Dieta w chorobach nowotworowych jest przewodnikiem ułatwiającym wprowadzenie terapii odżywczej do tradycyjnych metod leczenia nowotworów. Zawiera informacje na temat wpływu nowotworu na organizm, wiadomości z zakresu prawidłowego odżywiania, propozycje posiłków oraz porady na temat skutecznych sposobów walki ze skutkami ubocznymi chemioterapii, radioterapii i operacji. Jest to niezbędna lektura dla pacjenta i jego opiekunów. [www.medbook.com.pl]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W-616/618 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej