Sorting
Source
Katalog księgozbioru
(5)
Form of Work
Książki
(5)
Poradniki i przewodniki
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Status
available
(3)
only on-site
(3)
Branch
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
(2)
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
(1)
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
(3)
Author
Fijałkowski Tadeusz (prawnik)
(3)
Kwaśniewski Jan (1937-2019)
(2)
Chyliński Marek (1960- )
(1)
Fijałkowska Marlena
(1)
Fijałkowska-Kopyrska Marlena
(1)
Year
2010 - 2019
(2)
2000 - 2009
(2)
1990 - 1999
(1)
Time Period of Creation
2001-
(2)
Country
Poland
(5)
Language
Polish
(5)
Subject
Prawo pracy
(3)
Zdrowe odżywianie
(2)
Dietetyka
(1)
Kucharstwo
(1)
Orzecznictwo sądowe
(1)
Przepływ (hydrologia)
(1)
Tłuszcze jadalne
(1)
Subject: place
Polska
(2)
Kraje Unii Europejskiej
(1)
Genre/Form
Poradnik
(1)
Domain
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(2)
Medycyna i zdrowie
(1)
5 results Filter
Book
In basket
Kodeks pracy / [zebrał i opracował] Tadeusz Fijałkowski ; współpraca Marlena Fijałkowska-Kopyrska. - Wydanie 46, stan prawny 1 stycznia 2018 r. - Warszawa : Wydawnictwo WGP, 2018. - 326 stron ; 24 cm.
Kodeks pracy Akty wykonawcze Zatrudnianie pracowników tymczasowych Wykaz aktów prawnych Zasiłek rodzinny Ustawy, Nowe przepisy wykonawcze, teksty ujednolicone, komentarz, orzecznictwo sądowe. Stan prawny na 2018 r. Kodeks zawiera przepisy Unii Europejskiej. [www.azymut.pl, 2018]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Copies are only available in the library: sygn. MgC-5987 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Copies are only available in the library: sygn. MgC-2562 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Podtytuł na okładce.
Na okładce: Kodeks zawiera przepisy Unii Europejskiej [oraz] ochrona roszczeń pracowniczych w razie niewypłacalności pracodawcy, szczególne zasady rozwiązywania z pracownikami stosunku pracy z przyczyn niedotyczących pracowników, o szczególnych rozwiązaniach związanych z ochroną miejsc pracy [...]. 292 zmiany.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Copies are only available in the library: sygn. MgC-5992 (1 egz.)
Book
In basket
Żywienie optymalne / Jan Kwaśniewski. - Warszawa : Wydawnictwo WGP, copyright 1999. - 170, [1] s. ; 21 cm.
Żywienie optymalne omawia przystępne i popularne zasady tej diety, uczy czytelnika kiedy jeść, co i ile, jak praktycznie stosować ją w codziennym życiu, jak wpływa na ludzi zdrowych i dlaczego można wyleczyć się tą dietą z cukrzycy, miażdzycy i innych ciężkich chorób. Zawiera jadłospisy i przepisy kulinarne oraz tabele wartości odżywczych produktów spożywczych. Wiele nowych, cennych informacji i zaleceń żywieniowych i leczniczych, których nie ma w żadnej innej książce. [www.taniaksiazka.com.pl]
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
There are copies available to loan: sygn. MgW-31710 (1 egz.)
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
There are copies available to loan: sygn. F.3 - 61 (1 egz.)
Book
In basket
Dieta optymalna, dieta idealna / Marek Chyliński, Jan Kwaśniewski. - Warszawa : Wydawnictwo "WGP", copyright 2004. - 287, [1] strona : ilustracja ; 21 cm.
Druga wspólna książka Marka Chylińskiego i Jana Kwaśniewskiego, napisana 8 lat po wydaniu bestsellerowej „Diety optymalnej” – pozycji przełomowej w propagowaniu modelu żywienia opracowanego przez J. Kwaśniewskiego. W ciągu tych kilku lat dieta optymalna zyskała popularność i setki tysięcy zwolenników w Polsce i na świecie, mimo że wzbudzała – i nadal wzbudza – kontrowersje, a nawet ostry sprzeciw oficjalnych instytucji medycznych. I oto teraz Autorzy opisują, jak powoli, ale nieubłaganie chwieje się mit, który od dziesięcioleci pokutował w medycynie i dietetyce – mit o szkodliwości tłuszczu. Najnowsze zalecenia dietetyczne nie zabraniają już tak rygorystycznie jego spożywania, za to kładą nacisk na ograniczenie węglowodanów – cukru, pieczywa, mąki. Coraz to nowe badania naukowe potwierdzają korzystny wpływ takiego odżywiania na zdrowie człowieka. W książce przytoczono wiele przykładów takich badań. Ze światowego piśmiennictwa Autorzy wybrali najnowsze doniesienia na temat dietetyki, medycyny, żywienia, przedstawiając je ze znaną już z poprzedniej pozycji erudycją i dziennikarską swadą. Czytelnik znajdzie w niej także omówienie najpopularniejszych obecnie diet oraz ich porównanie z żywieniem optymalnym. Książka jest zatem kopalnią interesujących informacji o dietach i żywieniu, a przede wszystkim opowiada o ewolucji poglądów na zdrowe odżywianie, które, jak się okazuje, coraz bardziej odchodzą od obowiązującego modelu niskotłuszczowego i coraz bardziej zbliżają się do diety dla człowieka optymalnej – diety idealnej. źródło opisu - strona wydawcy
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
There are copies available to loan: sygn. W-613/615 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again