Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(22)
Forma i typ
Książki
(20)
Publikacje dydaktyczne
(5)
Publikacje naukowe
(3)
Proza
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(19)
dostępne
(10)
wypożyczone
(2)
nieokreślona
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
(6)
Filia nr 5 (ul. Wańkowicza 69)
(1)
Filia nr 2 Wypożyczalnia (ul. Siedlanowskiego 3)
(2)
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
(3)
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
(17)
Filia nr 1 Czytelnia (ul. Staszica 14)
(1)
Filia nr 2 Czytelnia (ul. Siedlanowskiego 3)
(1)
Autor
Adamczak Marek (nauki rolnicze)
(3)
Bednarski Włodzimierz (1943- )
(3)
Bukała Barbara
(2)
Błaszczyk Mieczysław K
(2)
Chmiel Aleksander
(2)
Fiedurek Jan (1950- )
(2)
Klimiuk Ewa
(2)
Reps Arnold
(2)
Łebkowska Maria (1942-2023)
(2)
Babuchowski Andrzej (biotechnologia)
(1)
Bach Anna (1949- )
(1)
Bassalik-Chabielska Ludmiła (1924-1994)
(1)
Bielecki Stanisław (1946- )
(1)
Buchowicz Jerzy
(1)
Cook Robin (1940- )
(1)
Fikus Magdalena (1936- )
(1)
Ginalska Grażyna (biolog)
(1)
Grudziński Stefan (1924- )
(1)
Harari Yuval Noah (1976- )
(1)
Jaszczak Krzysztof
(1)
Jędrychowski Lucjan
(1)
Kondratiewa-Bryzik Jelena (1980-2012)
(1)
Kononowicz Andrzej Kiejstut (1950- )
(1)
Kowalewska-Piontas Jadwiga
(1)
Kristiansen Bjorn
(1)
Ledakowicz Stanisław (1950- )
(1)
Ledakowicz Stanisław. (1950- )
(1)
Leman Jacek
(1)
Malepszy Stefan (1947- )
(1)
Modliński Jacek A
(1)
Pielecki Jacek
(1)
Radzki Stanisław (1950-2008)
(1)
Ratledge Colin
(1)
Rogalski Jerzy (1956- )
(1)
Romanek Michał (1969- )
(1)
Sałek Anna Teresa (technologia żywności)
(1)
Skowronek Marcin (biolog)
(1)
Skrzypek Elżbieta (1952- )
(1)
Staszczak Magdalena
(1)
Szymański Maciej (tłumacz)
(1)
Sękowska-Kozłowska Katarzyna
(1)
Twardowski Tomasz (1949- )
(1)
Warzeszak Stanisław (1958-2017)
(1)
Wzorek Wiesław
(1)
Zwierzchowski Lech
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(3)
2010 - 2019
(13)
2000 - 2009
(3)
1990 - 1999
(2)
1980 - 1989
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(7)
1901-2000
(1)
1989-2000
(1)
Kraj wydania
Polska
(22)
Język
polski
(22)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(3)
Studenci
(2)
Szkoły ponadgimnazjalne
(2)
Biolodzy
(1)
Nauczyciele akademiccy
(1)
Pracownicy przemysłu spożywczego
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura amerykańska
(1)
Temat
Biotechnologia
(22)
Inżynieria genetyczna
(6)
Biologia molekularna
(3)
Genetyka
(3)
Bioetyka
(2)
Biologiczna oczyszczalnia ścieków
(2)
Degradacja środowiska
(2)
Drobnoustroje
(2)
Gleba
(2)
Mikrobiologia
(2)
Mikrobiologia przemysłowa
(2)
Środowisko człowieka
(2)
Antybiotyki
(1)
Antybiotyki aminoglikozydowe
(1)
Antybiotyki makrolidowe
(1)
Badania in vitro
(1)
Biochemia
(1)
Bioreaktory
(1)
Cywilizacja
(1)
Enzymy
(1)
Genomika
(1)
Globalizacja
(1)
Hodowla zwierząt
(1)
Jack Stapleton (postać fikcyjna)
(1)
Laurie Montgomery (postać fikcyjna)
(1)
Liberalizm
(1)
Metabolizm
(1)
Ochrona życia poczętego
(1)
Penicylina
(1)
Prawa człowieka
(1)
Prawo medyczne
(1)
Prawo międzynarodowe
(1)
Proteomika
(1)
Przemysł rolno-spożywczy
(1)
Przemysły wysokiej techniki
(1)
Rolnictwo
(1)
Rozmnażanie roślin
(1)
Rośliny
(1)
Społeczeństwo
(1)
Technologia informacyjna (IT)
(1)
Technologia żywności
(1)
Teologia moralna
(1)
Uprawa roślin
(1)
Zabójstwo
(1)
Zmiana społeczna
(1)
Zootechnika
(1)
Śledztwo i dochodzenie
(1)
Śmierć
(1)
Życie
(1)
Żywność
(1)
Temat: czas
2001-
(4)
Temat: miejsce
Nowy Jork (Stany Zjednoczone)
(1)
Gatunek
Podręcznik akademicki
(12)
Materiały pomocnicze
(2)
Opracowanie
(2)
Podręcznik
(2)
Wydawnictwa popularne
(2)
Ćwiczenia i zadania
(2)
Powieść
(1)
Thriller
(1)
Dziedzina i ujęcie
Biologia
(4)
Edukacja i pedagogika
(3)
Chemia
(2)
Filozofia i etyka
(2)
Geografia i nauki o Ziemi
(1)
Informatyka i technologie informacyjne
(1)
Inżynieria i technika
(1)
Ochrona środowiska
(1)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(1)
Religia i duchowość
(1)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
22 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Po krótkim wprowadzeniu w historię biotechnologii i wskazaniu na jej tendencje rozwojowe, w podręczniku przedstawiono ogólne zasady procesów mikrobiologicznych, na których głównie bazuje biotechnologia, opisano zagadnienia inżynierii bioreaktorów w aspekcie przebiegających w nich procesów ( mikrobiologicznych, biochemicznych, a także fizycznych), następnie omówiono metody wydzielania, oczyszczania i utrwalania bioproduktów odprowadzanych z bioreaktorów oraz rolę i zastosowanie enzymów w technologii bio. Na zakończenie podano przykłady technologii wybranych bioproduktów, takich jak preparaty enzymatyczne, lipidy, kwasy organiczne, alkohole, polisacharydy, aminokwasy, witaminy, biosurfaktanty, a także nośniki energii (np. biogaz). Podręcznik jest kierowany do studentów biotechnologii, technologii żywności i żywienia człowieka, farmacji, inżynierii chemicznej i procesowej, a także dla pracowników naukowych i inżynieryjnych, zajmujących się praktyczną realizacją procesów biotechnologicznych. [www.azymut.pl, 2016]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. C-60 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Biotechnologia / Magdalena Fikus. - Warszawa : Wiedza Powszechna, 1989. - 218, [2] s. : il. ; 19 cm.
(Omega : biblioteka wiedzy współczesnej, ISSN 0208-9653 ; 412)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 2 Wypożyczalnia (ul. Siedlanowskiego 3)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.2 - 57 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Nazwy aut. s. VII-VIII.
Podręcznik składa się z dwóch części. Część I. Podstaowe pojęcia i reguły - omówiono w niej: odbiór społeczny biotechnologii, biochemię i fizjologię wzrostu i metabolizmu, stechiometrię i kinematyke wzrostu mikroorganizmów z perspektywy termodynamicznej ; zarządzanie genomem Prokaryota ; inżynierię genetyczną drożdży i grzybów strzępkowych ; kinetykę procesów mikrobiologicznych ; projektowanie i transfer masy w bioreaktorach, zasady pomiaru, monitoringu, modelowania i kontroli procesów biotechnologicznych oraz aspekty ekonomiczne produkcji. Część II. Zastosowania praktyczne - obejmuje takie zagadnienia jak: wysoko wydajny skrinning i optymalizacja procesów biotechnologicznych ; biotechnologia produkcji aminokwasów, kwasów organicznych, polisacharydów i olejów mikrobiologicznych, antybiotyków, enzymów i białek rekombinowanych oraz biotechnologia komorek roślinnych, kultur komorek ssaków i owadów ; biotransformacja i zastosowanie immunochemiczne. [www.pwn.pl]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. C-60 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej