Sorting
Source
Katalog księgozbioru
(2)
Form of Work
Książki
(2)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Status
available
(1)
Branch
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
(1)
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
(1)
Author
Chace Daniella
(1)
Efiong Liz
(1)
Holford Patrick (lekarz)
(1)
Kaźmierczak-Maciejewska Elżbieta (tłumaczka)
(1)
Keane Maureen (1950- )
(1)
Müldner-Nieckowski Piotr (1946- )
(1)
Ornacka-Kempny Anna
(1)
Year
2010 - 2019
(1)
1990 - 1999
(1)
Time Period of Creation
2001-
(1)
Country
Poland
(2)
Language
Polish
(2)
Subject
Dietetyka
(2)
Nowotwór
(2)
Chorzy na nowotwory
(1)
Leczenie wspomagające
(1)
Genre/Form
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
Domain
Medycyna i zdrowie
(2)
2 results Filter
Book
In basket
"Zagrożenie rakiem wzrasta. Książka ta oferuje porady, jak możemy znacznie zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór, poprawiając jakość diety i uzupełniając ją o właściwe elementy odżywcze. Ponadto w tej rewolucyjnej książce dowiesz się: - Jak oceniać i redukować ryzyko zachorowania na raka. - Jaka żywność potęguje, a jaka zmniejsza ryzyko. - Jak zmniejszyć narażenie na czynniki rakotwórcze. - Dlaczego wzrasta ryzyko raka o podłożu hormonalnym. - Jak walczyć za pomocą stosowania odpowiedniej diety. - O programie prewencyjnym i roli żywienia przy różnych typach raka.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Copies are only available in the library: sygn. C-616 (1 egz.)
Book
In basket
Naukowcy oceniają, że przyczyną śmierci ponad 40% pacjentów z nowotworem jest niedożywienie. Coraz większa liczba lekarzy zaczyna doceniać, jak ważne dla zwiększenia szansy wyleczenia jest prawidłowe odżywianie. Przybywa dowodów wskazujących na to, że odpowiednia terapia odżywcza w połączeniu z tradycyjnym postępowaniem medycznym może:: * Zapobiec niedożywieniu lub je powstrzymać * Zmniejszyć toksyczność chemioterapii i radioterapii * Zredukować inne skutki uboczne terapii przeciwnowotworowej * Ułatwić rekonwalescencję po operacji * Zwolnić proces rozprzestrzeniania się nowotworu * Zmniejszyć ryzyko ponownego pojawienia się nowotworu Książka Dieta w chorobach nowotworowych jest przewodnikiem ułatwiającym wprowadzenie terapii odżywczej do tradycyjnych metod leczenia nowotworów. Zawiera informacje na temat wpływu nowotworu na organizm, wiadomości z zakresu prawidłowego odżywiania, propozycje posiłków oraz porady na temat skutecznych sposobów walki ze skutkami ubocznymi chemioterapii, radioterapii i operacji. Jest to niezbędna lektura dla pacjenta i jego opiekunów. [www.medbook.com.pl]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
There are copies available to loan: sygn. W-616/618 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again