Cybulska Emilia Barbara
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(2)
Placówka
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
(2)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2474)
Kozioł Paweł
(2010)
Kotwica Wojciech
(811)
Kowalska Dorota
(659)
Zarawska Patrycja (1970- )
(526)
Cybulska Emilia Barbara
(-)
Kochanowski Jan
(469)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(406)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(335)
Żeleński Tadeusz (1874-1941)
(333)
Ludwikowska Jolanta (1962- )
(328)
Siemianowski Roch (1950- )
(318)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
Popławska Anna (literatura)
(304)
Kraszewski Józef Ignacy (1812-1887)
(301)
Fabianowska Małgorzata (tłumaczka)
(293)
Christie Agatha (1890-1976)
(290)
Steel Danielle (1947- )
(288)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(285)
Roberts Nora (1950- )
(281)
Drewnowski Jacek (1974- )
(267)
Krzyżanowski Julian (1892-1976)
(266)
Trzeciak Weronika
(260)
Konopnicka Maria
(258)
Prus Bolesław (1847-1912)
(246)
Boy-Żeleński Tadeusz
(241)
Kijowska Elżbieta (1950- )
(241)
Leśmian Bolesław
(235)
Krasicki Ignacy
(226)
Włodarczyk Barbara (nauczycielka)
(223)
Konopnicka Maria (1842-1910)
(222)
Zimnicka Iwona (1963- )
(219)
Ławnicki Lucjan (ilustrator)
(210)
Brzechwa Jan (1900-1966)
(208)
King Stephen (1947- )
(206)
Webb Holly (1976- )
(204)
Strzałkowska Małgorzata (1955- )
(201)
Goliński Zbigniew
(198)
Dug Katarzyna
(197)
Baczyński Krzysztof Kamil
(194)
Szulc Andrzej (1967-)
(192)
Jasieński Ksawery (1931- )
(186)
Montgomery Lucy Maud (1874-1942)
(186)
Rzehak Wojciech (1967- )
(186)
Szekspir William (1564-1616)
(183)
Domańska Joanna (1970- )
(180)
Kozłowska Urszula (1958-2018)
(180)
Andersen Hans Christian (1805-1875)
(179)
Beaumont Émilie (1948- )
(179)
Tuwim Julian (1894-1953)
(178)
Chotomska Wanda (1929-2017)
(175)
Lindgren Astrid (1907-2002)
(173)
Górski Wojciech (1971- )
(170)
Gawryluk Barbara (1957- )
(169)
Słowacki Juliusz (1809-1849)
(168)
Mazan Maciejka (tłumaczka)
(167)
Cieślik Donata (lektorka)
(160)
Mortka Marcin (1976- )
(160)
Iwaszkiewicz Jarosław (1894-1980)
(156)
Jachowicz Stanisław
(156)
Kraśko Jan (1954- )
(154)
Szal Marek (ilustrator)
(153)
Williams Sophy (1965- )
(153)
Dąbrowska Maria (1889-1965)
(152)
Kasdepke Grzegorz (1972- )
(152)
Dobrzańska-Gadowska Anna (tłumaczka)
(151)
Stelmaszyk Agnieszka (1976- )
(149)
Chmielewska Joanna (1932-2013)
(147)
Głowińska Anita (literatura dziecięca)
(147)
Musierowicz Małgorzata (1945- )
(147)
Ochab Janusz (1971- )
(146)
Courths-Mahler Hedwig (1867-1950)
(145)
Królicki Zbigniew Andrzej (1954- )
(145)
Cholewa Piotr W. (1955- )
(144)
Sandemo Margit (1924-2018)
(144)
Makuszyński Kornel (1884-1953)
(143)
Siudak Jacek (ilustrator)
(140)
Supeł Barbara (literatura dla dzieci)
(140)
Wyrwas-Wiśniewska Monika (tłumaczka)
(140)
Mróz Remigiusz (1987- )
(138)
Stanecka Zofia (1972- )
(136)
Lech Justyna
(135)
Fredro Aleksander (1793-1876)
(134)
Fabisińska Liliana (1971- )
(131)
Orzeszkowa Eliza (1841-1910)
(131)
Rolando Bianka
(131)
Teleszyński Leszek (1947- )
(131)
Siewior-Kuś Alina (tłumaczka)
(130)
Szancer Jan Marcin (1902-1973)
(130)
Słomczyński Maciej (1920-1998)
(130)
Kołodziej Katarzyna (1975- )
(129)
Mickiewicz Adam
(129)
Zadura Janusz (1968- )
(129)
Braiter-Ziemkiewicz Paulina (1968- )
(127)
Rozwadowski Stanisław (1923-1996)
(126)
Wańkowicz Melchior (1892-1974)
(126)
Kierszys Zofia (1921-2000)
(125)
Onichimowska Anna (1952- )
(125)
Widmark Martin (1961- )
(125)
Dobrowolski Patryk (tłumacz)
(123)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(1)
Okres powstania dzieła
1989-2000
(1)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Odbiorca
Studenci
(1)
Technolodzy
(1)
Towaroznawcy
(1)
Uczniowie szkół gastronomicznych
(1)
Temat
Technologia żywności
(2)
Emulgatory
(1)
Żywność
(1)
Gatunek
Podręcznik akademicki
(2)
Dziedzina i ujęcie
Biologia
(1)
Chemia
(1)
Edukacja i pedagogika
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Chemia żywności jest intensywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmuje coraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącym zainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie, a nawet życie człowieka. Stale pogłębia się wiedza na temat roli składników żywności w kształtowaniu jakości produktów żywnościowych oraz ich wpływu na zdrowie konsumenta. W szóstym wydaniu znanego i cenionego podręcznika akademickiego Chemia żywności uwzględniono aktualną wiedzę o wpływie chemicznych właściwości składników żywności, dodatków i substancji skażających na szeroko rozumianą jakość produktów żywnościowych.Tom 1 obejmuje podstawowe wiadomości dotyczące m.in.: ■ rozwoju chemii żywności, budowy głównych surowców żywnościowych, szeroko ujętych funkcji, jakie pełnią składniki mineralne, woda, barwniki, substancje zapachowe, polifenole, glikozydy, alkaloidy oraz różne dodatki do żywności. [www.ksiegarnia-ue.pl]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. MgC-5394/I, C-66/69 (2 egz.)
Książka
W koszyku
- aktywność powierzchniowa- tworzenie i stabilizacja emulsji- mikroemulsje- formy krystaliczne tłuszczów i emulgatorów- mezofazy i ich znaczenie w odniesieniu do żywności- regulacje prawne dotyczące zastosowania emulgatorów w żywności obowiązujące w Stanach Zjednoczonych, Kanadzie i Unii Europejskiej- praktyczne zastosowanie emulgatoró w piekarstwie, mleczarstwie, produkcji soków i napojów oraz żywności niskotłuszczowej - [www.azymut.pl, 2017]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. C-66/69 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej