151990
Book
In basket
To kompendium praktycznych informacji o destylacji i aromatyzacji alkoholi. Krok po kroku otrzymujemy wiedzę na temat historii, prawa, aparatury, surowców i przygotowania między innymi najróżniejszych: likierów, win, wódek czy owoców i ziół w alkoholu. Książka zawiera również przepisy na ciekawe dania, których smak wzmocniono alkoholem. Są to oryginalne dania obiadowe oraz desery. Opracowanie potwierdzono wiedzą i doświadczeniem mnichów cysterskich, którzy wiele z opisanych w książce alkoholi wymyślili. Odbiorcy: wszyscy, którzy interesują się destylacją i aromatyzacją alkoholi, ci, którzy szukają receptur na różnego rodzaju nalewki, osoby, które chcą zaczerpnąć wiedzę na temat historii, prawa, aparatury, surowców i samego przygotowania nalewek. [Jedność, 2019]
Availability:
Filia nr 1 Czytelnia (ul. Staszica 14)
Copies are only available in the library: sygn. O/Dz.Cz.-64 (1 egz.)
Notes:
General note
Okładka wliczona w paginację
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again