151970
Book
In basket
Podręcznik składa się z trzech części, jest przeznaczony dla techników i szkół policealnych kształcących w zawodzie kucharz. Jest poświęcony potrawom półmięsnym, jarskim, zakąskom zimnym i gorącym, deserom i napojom. Zaprezentowano w nim kuchnie różnych narodów oraz zasady przyrządzania potraw dietetycznych i organizowania przyjęć okolicznościowych. Liczne zdjęcia i schematy, tabele oraz receptury ułatwią przyswojenie wiedzy teoretycznej. Podręcznik opracowano zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz, uwzględniono obowiązujące akty prawne, trendy, standardy i techniki stosowane w branży gastronomicznej. [www.empik.com, 2014]
Availability:
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Copies are only available in the library: sygn. C-640 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia s. 331-332.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again