Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(61)
Forma i typ
Książki
(61)
Poradniki i przewodniki
(33)
Publikacje popularnonaukowe
(2)
Dostępność
dostępne
(63)
tylko na miejscu
(18)
wypożyczone
(4)
nieokreślona
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
(34)
Filia nr 1 Wypożyczalnia (ul. Staszica 14)
(1)
Filia nr 5 (ul. Wańkowicza 69)
(3)
Filia nr 2 Wypożyczalnia (ul. Siedlanowskiego 3)
(14)
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
(16)
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
(10)
Filia nr 1 Czytelnia (ul. Staszica 14)
(8)
Autor
Dymek Marta (wegetarianizm)
(3)
Gumowska Irena (1912-1991)
(3)
Maciesowicz Zofia
(3)
Żak-Cyran Bożena
(3)
Cegielska Agnieszka (1979- )
(2)
Gembacka Magdalena
(2)
Mrozowska-Szaciłło Monika (1980- )
(2)
Wójciak Dominika
(2)
Adamczewska Barbara
(1)
Biała Alicja (1993- )
(1)
Bieńkowska Katarzyna (1972- )
(1)
Blasco Gimeno Mercedes
(1)
Bąk Jolanta (1971- )
(1)
Cosson Audrey
(1)
Cuthbert Pippa
(1)
Dobek Ewa (1960- )
(1)
Duży Małgorzata
(1)
Duży Norbert
(1)
Dąbrowska Ewa (nauki medyczne)
(1)
Garecka Aniela
(1)
Garnier Virginie
(1)
Gasik Anna
(1)
Godlewska Anna (1971- )
(1)
Gontarska Elżbieta
(1)
Graimes Nicola
(1)
Grodecka Maria (1926-2005)
(1)
Gubała Katarzyna (1978- )
(1)
Guziak Maria Goretti (kucharstwo)
(1)
Hever Julieanna
(1)
Hyży Karolina
(1)
Jacórzyński Bohdan (1937-2014)
(1)
Jakimowicz-Klein Barbara
(1)
Just Nicole
(1)
Jönsson Karoline (1988- )
(1)
Kalwas Piotr Ibrahim (1963- )
(1)
Klimek Marek (fotografia)
(1)
Kmieć-Krzewniak Katarzyna (1984- )
(1)
Kozińska Dorota (1964- )
(1)
Kozłowska Martyna (tłumaczka)
(1)
Kołłajtis-Dołowy Anna
(1)
Maciąg Agnieszka (1969- )
(1)
Mikos Jarosław (tłumacz)
(1)
Pawlikowska Beata (1965- )
(1)
Piotrowiakowa Wanda
(1)
Pustelnik Anastazja
(1)
Pytlowany Marcin
(1)
Riis René
(1)
Rokicka Alicja (kucharz)
(1)
Rottenberg Anda (1944- )
(1)
Rozmysłowicz Katarzyna
(1)
Siemaszko Ewa
(1)
Skibicka Emilia
(1)
Sobczak Maia (blogerka)
(1)
Starzyńska Feliksa
(1)
Stopa Marcin (tłumacz)
(1)
Stuart Tristram (1977- )
(1)
Sturis Dionisios (1983- )
(1)
Szaciłło Karolina (2003- )
(1)
Szaciłło Maciej
(1)
Tarnawski Apolinary (1851-1943)
(1)
Teperek Agata (1988- )
(1)
Wacław Maciej
(1)
Wałkowicz Eryk
(1)
Wieszczeczyńska Ewa (tłumacz)
(1)
Wilson Lindsay Cameron
(1)
Wilson Sarah (1974- )
(1)
Wiśniewska Natalia (tłumaczka)
(1)
Wolański Robert (fotograf)
(1)
Wróbel Monika
(1)
Zasuwa Iwona (kulinaria)
(1)
Łyszkowski Stanisław Krzysztof
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(7)
2010 - 2019
(33)
2000 - 2009
(7)
1990 - 1999
(3)
1980 - 1989
(8)
Okres powstania dzieła
2001-
(33)
Kraj wydania
Polska
(60)
Szwecja
(1)
Język
polski
(61)
Temat
Kuchnia wegetariańska
(61)
Zdrowe odżywianie
(10)
Weganizm
(8)
Wegetarianizm
(8)
Warzywa
(5)
Potrawy z ryb i owoców morza
(3)
Dieta bezglutenowa
(2)
Dietetyka
(2)
Kosmetyki naturalne i organiczne
(2)
Kuchnia polska
(2)
Kuchnia wegańska
(2)
Mleko
(2)
Odżywianie
(2)
Potrawy dietetyczne
(2)
Rolnictwo ekologiczne
(2)
Rośliny lekarskie
(2)
Ciasta
(1)
Cukier
(1)
Dieta niskowęglowodanowa
(1)
Dieta paleo
(1)
Kasza
(1)
Kolonializm
(1)
Kucharstwo
(1)
Kuchnia chińska
(1)
Kuchnia grecka
(1)
Kuchnia indyjska
(1)
Kuchnia pięciu przemian
(1)
Kuchnia sezonowa
(1)
Kuchnia włoska
(1)
Kulinaria
(1)
Lunch
(1)
Medycyna chińska
(1)
Medycyna niekonwencjonalna
(1)
Mitologia mongolska
(1)
Norma żywienia
(1)
Obyczaje i zwyczaje
(1)
Owoce
(1)
Pizza
(1)
Posiłki na wynos
(1)
Potrawy dla dzieci
(1)
Potrawy mięsne
(1)
Potrawy z drobiu
(1)
Religia
(1)
Rośliny jadalne dzikie
(1)
Soczewica
(1)
Surówki i sałatki
(1)
Tarta
(1)
Terapia manualna
(1)
Zdrowy styl życia
(1)
Żywność prozdrowotna
(1)
Temat: miejsce
Chiny
(2)
Grecja
(1)
Polska
(1)
Gatunek
Przepisy kulinarne
(32)
Książka kucharska
(18)
Publikacja bogato ilustrowana
(14)
Poradnik
(9)
Książki
(1)
Opracowanie
(1)
Publikacje dla dzieci i młodzieży
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(31)
Medycyna i zdrowie
(3)
Filozofia i etyka
(1)
Historia
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
61 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. MgW-3291, W-641 (2 egz.)
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Książka
W koszyku
Dania jarskie / Zofia Maciesowicz. - Warszawa : Watra, 1979. - 191, [1] s. : il. ; 20 cm.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. MgW-27765 (1 egz.)
Filia nr 5 (ul. Wańkowicza 69)
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 2 Wypożyczalnia (ul. Siedlanowskiego 3)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.2 - 641.5 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 2 Wypożyczalnia (ul. Siedlanowskiego 3)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.2 - 641.5 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Dobra Kuchnia)
Na str. tyt. Pokaż się z dobrej kuchni.
Z wielu powodów warto się zainteresować daniami wegeteriańskimi, spróbować i poznać je bliżej ľ są to świeże i pachnące potrawy, a w dodatku odżywcze i pełne smaku. Również ich przyrządzanie jest przyjemnością i przygodą kulinarną. Kuchnia jarska powinna być urozmaicona, kolorowa i dobrze doprawiona. Różnorodność dostępnych na rynku warzyw pozwala na komponowanie niezwykłych potraw, które są pełnowartościowymi posiłkami. Potraw wegetariańskich powinni także spróbować zagorzali mięsożercy ľ lekkie, pachnące, kolorowe i pełne witamin danie z pewnością każdemu wyjdzie na zdrowie. [www.rema.com.pl]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W-641.56 (2 egz.)
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.3 - 64 (1 egz.)
Filia nr 1 Czytelnia (ul. Staszica 14)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. O/Dz.Cz. - 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Okł. wliczona w paginację.
Ponad 100 znakomitych smacznie podanych przepisów na zupy, pizze, tarty i risotta We Wprowadzeniu dowiemy się, jakie warzywa są niezbędne w kuchni wegetarianina, by jego dieta była pełnowartościowa, po czym poddaje pomysły, co najlepiej przygotować. W książce znajdują się przepisy na: -pieczone warzywa -jednodaniowe obiady -zapiekanki [www.swiatksiazki.pl]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 2 Wypożyczalnia (ul. Siedlanowskiego 3)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.2-641.4/.5 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Zmorą obecnych czasów są coraz powszechniejsze alergie pokarmowe powodowane przeróżnymi dodatkami do żywności, takimi jak: konserwanty, środki ochrony roślin, stosowane w nadmiernej ilości nawozy sztuczne, antybiotyki i hormony. To z ich powodu ważne jest bardziej świadome wybieranie tego, co się je. Książka ta jest zachętą do częstszego spożycia produktów roślinnych, aby urozmaicić codzienną dietę. Zawiera 450 przepisów na proste, tanie, smaczne i łatwe w przygotowaniu potrawy na każdą okazję, tym dania główne, zupy, sałatki, napoje i sosy. Znajdziesz w niej wykaz produktów żywnościowych i ziół, które są pomocne przy usuwaniu wielu powszechnych dolegliwości oraz spis witamin i składników mineralnych niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu i źródła ich pozyskania. Skutki nieprawidłowej diety nie zależą od wyboru wegetarianizmu bądź odrzucenia go. Wszystko zależy od wiedzy, jak komponować dietę, by zawierała składniki niezbędne do prawidłowego odżywienia organizmu. Dzięki zaprezentowanej w tej książce diecie obniżysz możliwość wystąpienia chorób serca, poprawisz metabolizm i wydłużysz życie. Rośliny są nie tylko źródłem witamin, składników mineralnych, białek, węglowodanów, ale również zawierają w sobie substancje chemiczne o dużej aktywności biologicznej, mogące nie tylko zapobiegać chorobom, ale nawet je leczyć. Z łatwością pozbędziesz się alergii, problemów z krążeniem, oczyścisz nerki, wątrobę oraz poprawisz pamięć. [merlin.pl, 2015]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. MgC-5382, C-641.56-056.84 (2 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Filia nr 5 (ul. Wańkowicza 69)
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.3 - 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. MgW-27635, MgW-27626 (2 egz.)
Filia nr 5 (ul. Wańkowicza 69)
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.3 - 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 2 Wypożyczalnia (ul. Siedlanowskiego 3)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.2 - 641.5 (2 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 2 Wypożyczalnia (ul. Siedlanowskiego 3)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.2 - Mag.344 (1 egz.)
Książka
W koszyku
U góry okł.: Poleca dr T. Colin Campbell aut. książki "Nowoczesne zasady odżywiania".
Odkryj prawdziwą tajemnicę bogactwa świata roślin! Polecam tę książkę wszystkim, którzy zmierzają ku zdrowszej przyszłości i chcą rozpocząć nowy rozdział w życiu. dr T. Colin Campbell, autor książki Nowoczesne zasady odżywiania Niezależnie, czy chcesz schudnąć, zwiększyć wydajność organizmu, obniżyć poziom cholesterolu, wyleczyć się z cukrzycy, a może po prostu świetnie wyglądać, Julieanna pokaże ci, jak zdumiewająco łatwo możesz osiągnąć swój cel i ujawni wiele fałszywych poglądów dotyczących dietetyki. dr Neal D. Barnard, Uniwersytet Medyczny Jerzego Waszyngtona Jesteś dokładnie tym... co jesz, a każdy przełknięty kęs wpływa na twoje zdrowie i samopoczucie! Dieta oparta na nisko przetworzonych produktach pochodzenia roślinnego zapewni twojemu organizmowi optymalne warunki pracy i rozwoju. Składniki odżywcze pochodzące z produktów roślinnych to najlepszy prezent, jaki możesz sobie zafundować. A w dodatku jest to łatwiejsze niż myślisz! Ta książka to prawdziwa kopalnia wiedzy o najbardziej odżywczych pokarmach i rzeczywistych potrzebach suplementacyjnych. Jest w niej wszystko, co powinieneś wiedzieć o diecie roślinnej, czyli: ? najbardziej aktualne informacje na temat witamin i składników mineralnych, niezbędnych do zachowania zdrowia i o sposobach ich dostarczania ze źródeł roślinnych ? opis różnych potrzeb żywieniowych organizmu w zależności od wieku i etapu życia ? przykłady diety opartej na produktach roślinnych dostosowanej do potrzeb sportowców, osób zmagających się z różnymi chorobami i próbujących schudnąć ? praktyczne wskazówki dotyczące wyposażenia twojej kuchni, odżywczego wzbogacania ulubionych dań i zdrowego jedzenia poza domem ? przepisy na pyszne, odżywcze i pełnowartościowe dania oraz przykładowy tygodniowy jadłospis, który pomoże ci rozpocząć przygodę z dietą roślinną. [merlin.pl, 2013]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 6 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W-613/615 (1 egz.)
Filia nr 5 (ul. Wańkowicza 69)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.5 - 61 (1 egz.)
Filia nr 2 Wypożyczalnia (ul. Siedlanowskiego 3)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.2 - 61 (1 egz.)
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.3 - 61 (1 egz.)
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. C-613 (1 egz.)
Filia nr 1 Czytelnia (ul. Staszica 14)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. O/Dz.Cz. - 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dania jarskie / Barbara Jakimowicz-Klein. - Warszawa : Świat Książki-Bertelsmann Media, 2008. - 144 s., [8] s. tabl. : il. kolor. ; 21 cm.
Publ. klubu Świat Książki nr 5935.
Ta niezwykła książka kucharska zabierze Cię w smakowitą podróż po świecie. Poznasz przepisy na efektowne i zdrowe potrawy ze wszystkich kontynentów. Dowiesz się, jak przyrządzić dania proste i tanie, a także te wykwintne, serwowane w najlepszych restauracjach, m.in.: francuską tartę z kurkami i parmezanem, czeskie knedliki, węgierskie leczo, spaghetti i tortille, amerykańskie pancakes, pilaw orientalny, placki ziemniaczane po koreańsku czy sushi. Przygotowanie kulinarnych hitów nie wymaga ani wielkiej wprawy, ani wiele czasu. Za to dostarcza mnóstwo radości i satysfakcji z gotowania! [www.domksiazki.com]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W-641.56 (1 egz.)
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.3 - 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dania jarskie / Zofia Maciesowicz. - [Wyd. 2]. - Warszawa : Watra, 1980. - 191, [1] s. : il. tab. ; 22 cm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.3 - 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Zapraszamy na ucztę z Siostrą Anastazją. Tym razem autorka kulinarnych bestsellerów przygotowała przepisy dla miłośników zup, dań jarskich i ryb. Zupa z kalarepki, gulasz z soczewicy, kotlety z fasoli czy zapiekanka z cukinii i sera to tylko kilka wybranych ze 113 zawartych w książce przepysznych propozycji. Daj się uwieść tradycyjnemu smakowi, skorzystaj z porad i przepisów Siostry Anastazji. [www.proszynski.pl, 2015]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 2 Wypożyczalnia (ul. Siedlanowskiego 3)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.2 - 641 (1 egz.)
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.3 - 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Kuchnia Zdrowia i Młodości)
Książka jest owocem osobistych doświadczeń autorki, która odzyskała zdrowie dzięki specjalistycznym źródłom wiedzy i codziennej praktyce w kuchni. Odnowa na talerzu została wzbogacona o kilkanaście nowych przepisów oraz nowe treści. Zdrowe odżywianie zmniejsza ryzyko wystąpienie wielu chorób, gwarantuje dobrą kondycję i zapewnia sprawność umysłu do późnych lat życia. [www.galaktyka.pl]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. MgW-27751 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Zielone Boże Narodzenie / Karoline Jönsson ; przełożyła Agata Teperek. - Warszawa : Wydawnictwo Marginesy, copyright 2018. - 159, [1] strona : ilustracje kolorowe ; 27 cm.
Karoline Jönsson, szwedzka autorka przepisów kulinarnych i promotorka wegetarianizmu, która najchętniej je to, co sama wyhoduje w swoim ogrodzie, podsuwa pomysły na kolorowy, suto zastawiony i całkowicie roślinny stół świąteczny. Znajdzie się na nim miejsce nie tylko dla tradycyjnych potraw, lecz także zupełnie nowych świątecznych przysmaków, które grzeją, sycą i mówiąc w skrócie - smakują Bożym Narodzeniem. Rzecz jasna jest tu też rozdział o wypiekach i łakociach, które są nieodłączną części [www.gandalf.com.pl, 2018]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W-641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Italia dla zielonych / Alicja Rokicka. - Warszawa : Marginesy, copyright 2021. - 319, [1] strona : ilustracje ; 26 cm.
Do kawy świetnie pasują słodkie weneckie bułeczki z szafranem, cornetto, migdałowa panna cotta czy cytrynowa granita. Na zaostrzenie apetytu najlepsze jest aperitivo, jak spritz bianco czy negroni, a żeby pobudzić żołądek – bruschetta, minipizzerki z ciasta francuskiego albo oliwki pieczone z czosnkiem i rozmarynem. Królewskie danie, czyli makarony, pysznią się rodzajami i kształtami. A na spory głód polecają się bakłażany z pieca, szpinak z rodzynkami, warzywny gulasz czy focaccie: z Genui, toskańska jabłkami czy z ziemniakami i rozmarynem.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. W-641.56 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta wyjątkowa książka wprowadza całą rodzinę – w przypadku dzieci już od najwcześniejszego dzieciństwa – w najatrakcyjniejszą i najzdrowszą formę wegetarianizmu: dietę mleczno-jajeczno-roślinną, zwaną inaczej laktoowowegetarianizmem. W założeniach wykorzystuje się w niej całą gamę produktów pochodzenia roślinnego, które są bardzo zróżnicowane i posiadają mnóstwo substancji odżywczych, smaków, kolorów i konsystencji. To propozycja dla wegetarian, a także dla każdego, kto chce ubogacić swoją dietę mięsną. W książce tej znajdziemy: • duży wybór przepisów na potrawy wegetariańskie, • jasne i ciekawe informacje dotyczące podstawowych składników diety, takich jak owoce, warzywa, rośliny liściaste, zboża, rośliny strączkowe, bakalie, algi, jajka i nabiał; • potrawy dobrane do poszczególnych etapów rozwoju dziecka; • zabawne dania do przyrządzania razem z dziećmi, • przewodnik po codziennym jadłospisie. Odbiorcy – wegetarianie i wszyscy, którzy chcą ubogacić swoją dietę o potrawy wegetariańskie. – rodzice, nauczyciele i opiekunowie przygotowujący posiłki z dziećmi; wreszcie profesjonaliści, tacy jak dietetycy czy restauratorzy. Dlaczego warto nabyć tę książkę – to kopalnia pomysłów na potrawy wegetariańskie i zbiór ciekawych informacji dotyczących zdrowej diety. – promuje dietę warzywną i zdrowy tryb życia. [www.empik.com]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W-641.56 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Pierwsza książka kucharska twórczyni „Jadłonomii” – najpopularniejszego polskiego bloga o kuchni roślinnej. Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia? Do czego wykorzystać natkę marchewki? Jak zrobić bezmięsny pasztet na świąteczny stół? Na te i wiele innych pytań znajdziecie odpowiedź w długo wyczekiwanej książce Marty Dymek – znanej z programu „Dzień dobry TVN” autorki „Jadłonomii”, najpopularniejszego bloga w polskim internecie poświęconego kuchni roślinnej, Kulinarnego Bloga Roku 2013. Autorka skomponowała ponad 100 przepisów na wegańskie śniadania, obiady i kolacje z bulw, korzeni i liści. Tu burak zmienia się w ciasto czekoladowe, pietruszka występuje w parze z gruszką, a z garści kapusty powstają chrupiące chipsy. Pozycja obowiązkowa dla wszystkich jaroszy i tych, którzy do tej pory nie wyobrażali sobie bezmięsnego obiadu. [www.empik.com, 2015]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 4 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W-641 (1 egz.)
Filia nr 5 (ul. Wańkowicza 69)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.5 - 64 (1 egz.)
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. F.3 - 64 (1 egz.)
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. C-64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej