Sorting
Source
Katalog księgozbioru
(1)
Form of Work
Książki
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Branch
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
(1)
Author
Bach Konrad
(1)
Przyjemska Bożena (naturoterapeutka)
(1)
Year
2010 - 2019
(1)
Time Period of Creation
2001-
(1)
Country
Poland
(1)
Language
Polish
(1)
Subject
Celiakia
(1)
Chorzy na celiakię
(1)
Gluten
(1)
Odżywianie
(1)
Potrawy dietetyczne
(1)
Genre/Form
Przepisy kulinarne
(1)
1 result Filter
Book
In basket
Na okładce: dlaczego zboża mogą być niebezpieczne dla Twojego zdrowia?.
Prawie we wszystkich kulturach pieczywo jest podstawowym elementem codziennej diety. Może przybierać formę bochenków, placków, bułek czy chałek. Spożywamy je od wczesnego dzieciństwa do późnej starości z przekonaniem, że jest niezbędne i bardzo pożywne. Czy rzeczywiście jednak zboże, które stanowi jego główny składnik jest zdrowe dla każdego? Od dawna wiadomo, że wiele poważnych chorób ma związek z alergią na białka, znajdujące się w czterech zbożach - pszenicy, życie, jęczmieniu i owsie. Dla osób, które są uczulone na gluten, produkty mączne są trucizną zagrażającą ich życiu. Natomiast dla tych, którzy odczuwają nadwrażliwość na gluten, spożywanie ich powoduje groźne dolegliwości, rzadko jednak kojarzone z tym produktem. Co zatem robić i jakiej szukać alternatywy? Dzięki Bożenie Przyjemskiej naturoterapeutce, dietetykowi i osteopatce z 30 – letnim doświadczeniem będziesz mógł sam się przekonać o wartościach terapeutycznych diety bezglutenowej, która pomaga w leczeniu. Zapobiega ona ponad 200 przewlekłym chorobom i dolegliwościom, mających związek z celiakią i nietolerancją glutenu. Autorka dogłębnie przeanalizowała najważniejsze informacje medyczne dotyczące uczuleń i nietolerancji na gluten i swoje wnioski zamieściła w tym poradniku. Znajdziesz w nim również wszystko na temat Specyficznej Diety Węglowodanowej, która jest w stanie wyleczyć m.in. takie choroby jak: nowotwory, osteoporozę, choroby jelit, choroby autoimmunologiczne, przewlekłe bóle, kłopoty z trawieniem i przyswajaniem, bezpłodność, a także wiele innych. Dodatkowym atutem tej publikacji są zawarte w niej przepisy zarówno dla diety bezglutenowej, bezmlecznej, wegetariańskiej, jak i Specyficznej Diety Węglowodanowej. Zdrowe życie bez glutenu. [www.empik.com, 2015]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Copies are only available in the library: sygn. C-613 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again