Sorting
Source
Katalog księgozbioru
(4)
Form of Work
Książki
(4)
Poradniki i przewodniki
(2)
Publikacje naukowe
(1)
Status
available
(4)
Branch
Filia nr 5 (ul. Wańkowicza 69)
(1)
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
(3)
Author
Banaszkiewicz Adam (tłumacz)
(1)
Banhurst Noel
(1)
Binns Brigit
(1)
Coupe Robert
(1)
Czerkas-Metes Ewa
(1)
Deák Istvánné (1955- )
(1)
Holuigue Diane
(1)
Kiresné Vincze Ilona
(1)
Kowalczyk Jakub (tłumacz)
(1)
Lowe Jason
(1)
McLoughlin Marlene
(1)
Nagy Emese
(1)
Wolańska Ewa (tłumaczka)
(1)
Zámbó Béláné
(1)
Year
2020 - 2025
(2)
2010 - 2019
(2)
Time Period of Creation
2001-
(3)
Country
Poland
(4)
Language
Polish
(4)
Demographic Group
Literatura amerykańska
(1)
Subject
Anatomia człowieka
(1)
Ciało ludzkie
(1)
Fizjologia człowieka
(1)
Kuchnia francuska
(1)
Mięso
(1)
Papieroplastyka
(1)
Rękodzieło
(1)
Zabawki
(1)
Subject: place
Prowansja (Francja ; kraina historyczna)
(1)
Genre/Form
Przepisy kulinarne
(2)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Publikacje dla dzieci
(1)
Domain
Kulinaria
(2)
Medycyna i zdrowie
(1)
4 results Filter
Book
In basket
„Mięso pyszne i soczyste” to nowoczesna i niezwykle zajmująca książka kucharska prezentująca ponad 100 smakowitych przepisów na dania mięsne z wołowiny, wieprzowiny, cielęciny, a także jagnięciny. Autorka zapoznaje czytelnika z tradycyjnymi i nowoczesnymi technikami gotowania, wzbogacającymi smak potraw. Ponadto książka zawiera porady kulinarne wyjaśniające, jak wybierać najlepsze kawałki mięsa i jak je przygotować do spożycia. Pełna smaku i inspirujących kolorowych fotografii książka pomoże każdemu amatorowi gotowania stać się doświadczonym kucharzem. [https://lubimyczytac.pl/ksiazka/215221/mieso-pyszne-i-soczyste]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
There are copies available to loan: sygn. F.3 - 64 (1 egz.)
Book
In basket
Ciało człowieka / tekst Robert Coupe ; tłumaczenie Jakub Kowalczyk. - Warszawa : Wydawnictwo Buchmann, copyright 2010. - [18] stron : ilustracje ; 25x28 cm.
(Z Bliska 3D)
Ciało człowieka. Z bliska 3D” ukazuje ludzkie ciało w całkowicie nowym świetle, podając wiele ciekawych informacji w książeczkach, na wysuwanych zakładkach i podnoszonych klapkach. Poznaj funkcjonowanie mózgu, zajrzyj do wnętrz serca i naucz się na nowo swoich zmysłów. [Buchmann, 2010]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
There are copies available to loan: sygn. F.3 - 61/P.Dz. (1 egz.)
Book
In basket
Ta książka zaprasza w niezapomnianą podróż do najsłynniejszego regionu Francji, pachnącej lawendą Prowansji, rozciągającej się od Morza Śródziemnego na południu po Alpy na północy. Jest to urokliwa kraina o łagodnym klimacie, opiewana przed wiekami w tkliwych pieśniach trubadurów, a dziś odwiedzana przez licznych turystów z całego świata spragnionych harmonii między naturą, sztuką, historią oraz… smakami aromatycznych potraw. W ponad 130 oryginalnych przepisach kulinarnych i barwnych gawędach autorka - Diane Holuigue - maluje niepowtarzalny charakter kuchni prowansalskiej w całym jej bogactwie: od smakołyków Lazurowego Wybrzeża, poprzez potrawy typowe dla doliny Rodanu, po potrawy serwowane u stóp Alp. Wzbogacona apetycznymi zdjęciami potraw oraz ciekawymi fotografiami regionu, pięknymi akwarelami i specjalnie malowaną mapą, ta książka jest ucztą dla oczu w tym samym stopniu co dla podniebienia. [https://lubimyczytac.pl/ksiazka/129215/ksiega-smakow-prowansji]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
There are copies available to loan: sygn. F.3 - 64 (1 egz.)
Book
In basket
(Każde Dziecko To Potrafi)
(Szkoła Majsterkowania)
Podtyt. okł.: krok po kroku.
Każde dziecko ma naturalny potencjał twórczy. Mali majsterkowicze z wielkim zapałem i radością wykonują inspirujące zadania. Robią to samodzielnie, pod nadzorem rodziców lub z pomocą pedagogów. "Księga pomysłów" przedstawia wiele wdzięcznych i praktycznych pomysłów, bogato ilustrując je kolorowymi rysunkami i zdjęciami. Materiał do książki został opracowany przez doświadczonych pedagogów, od wielu lat nauczających w szkołach plastycznych, jak również artystów plastyków. Wszystkie wzory zostały wypróbowane w pracowniach plastycznych na zajęciach w grupach. [www.aros.pl, 2015]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Filia nr 5 (ul. Wańkowicza 69)
There are copies available to loan: sygn. F.5 - 74 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again