148313
Książka
W koszyku
Kuchnia włoska / z niemieckiego przełożyła Bożenna Szwajewska. - Warszawa : Diogenes, 2002. - 238, [2] strony : fotografie kolorowe ; 23 cm.
(Mała Szkoła Gotowania)
Z tej książki i początkujący, i zaawansowani nauczą się przyrządzać nie tylko popularne makarony, pizze czy risotto. Również bruschetta, carpaccio, cannelloni... i wiele innych dań, znanych ze słyszenia lub wypraw w różne regiony Italii, może zawitać na twoim stole. Książka zawiera przepisy na wszystkie rodzaje potraw: zupy, przystawki, desery, dania z mięsa, ryb, owoców morza, warzyw. Dowiemy się z niej sporo o różnych rodzajach serów, makaronów i sosów oraz o tym, jakie zioła i przyprawy nadadzą potrawom określony smak i aromat.
Status dostępności:
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W-641 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeksy.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej