151897
Książka
W koszyku
Dla smakoszy Grecja to idealne miejsce na wakacje, bo to właśnie w greckiej kuchni, jak w soczewce, skupiają się trendy i tradycje kulinarne krajów basenu Morza Śródziemnego - arabskie przyprawy, włoskie makarony, bałkańskie sery i charakterystyczne lokalne wina. A do tego doskonała, naprawdę wyjątkowa oliwa o pięknej barwie i głębokim aromacie. Wszystkich składników aromatycznych Grecy używają z umiarem, pierwszeństwo dając dobrej jakości lokalnym produktom - warzywom, młodemu mięsu czy serom. Co najważniejsze - nam, Polakom, grecka kuchnia bardzo smakuje, a prawie wszystkie greckie dania można z łatwością przygotować w Polsce. Nie wymagają one wielkiej wprawy, dokładnego mierzenia czasu gotowania czy ważenia składników co do grama. Grecy lubią swobodę i niezmiernie rzadko do czegokolwiek podchodzą rygorystycznie. Możemy się czuć w zupełności usprawiedliwieni, jeśli do greckich przepisów - z konieczności czy z wyboru - użyjemy polskich składników: warzyw, serów czy ziół. Zachęcamy do korzystania z przepisów dobrej domowej kuchni greckiej w naszych polskich domach. Przyjemność dla podniebienia gwarantowana. [Klub dla Ciebie, 2005]
Status dostępności:
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W-641 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Publkacja Klubu dla Ciebie nr 518.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. s. 439-[440].
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej