147995
Book
In basket
MammaMia : prawdziwa kuchnia włoska / Cristina Bottari ; [tłumaczenie Agnieszka Zielińska]. - Poznań : Publicat, copyright 2012. - 286 stron : ilustracje (głównie kolorowe) ; 27 cm.
(Pełnia Smaków)
Książka jest kulinarną podróżą przez Półwysep Apeniński – z północy na południe, wzbogaconą obrazami włoskiej ziemi oraz wspomnieniami jej mieszkańców. Znajdziemy tu nie tylko oryginalne przepisy kuchni włoskiej, ale także anegdoty opowiadane przy rodzinnych stołach oraz drobne porady mistrzów kulinarnych, którzy dzielą się swą wiedzą na temat wyjątkowych lokalnych produktów. Tradycyjne przepisy zostały zaczerpnięte ze starych domowych zapisków, które przechowuje się w wielu włoskich rodzinach. W Italii bowiem gotowanie nadal stanowi sztukę i kulturę samą w sobie. Książka pełna smaku i ciepła, ze wspaniałymi zdjęciami potraw najpopularniejszej kuchni świata. Książka nagrodzona w konkursie Gourmand World Coockbook Award jako Najlepsza na Świecie książka kucharska poświęcona kuchni włoskiej. [www.znak.com.pl]
Availability:
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
There are copies available to loan: sygn. F.3 - 64 (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again