145956
Książka
W koszyku
(Zdrowie)
"Co należy jeść, by być zdrowym i nie tyć?" - to pytanie towarzyszy nam od dawna, a odpowiedzi jest tyle, że wywołują zamęt. Brzuchy tymczasem rosną... Wreszcie pojawiło się światełko w tunelu: lekarz Steven Masley i dietetyk Jonny Bowden, reprezentujący diametralnie różne szkoły dietetyczne, doszli do takiej samej odpowiedzi na pytanie o powód, dla którego tyle osób bezskutecznie walczy z nadwagą i chorobami. Nie chodzi o rozróżnienie między kaloriami i węglowodanami czy rywalizację diety mięsnej z roślinną. Znacznie ważniejsza jest różnica między zdrowymi i niezdrowymi tłuszczami! Rezultatem odkryć autorów jest książka, w której wprowadzają podział tłuszczów na zdrowe, niezdrowe i neutralne oraz przedstawiają niesamowite właściwości zdrowych tłuszczów, takie jak zdolność do zapewnienia równowagi hormonalnej i kontrolowania apetytu czy zapobieganie stanom zapalnym. Masley i Bowden tłumaczą, które tłuszcze wybierać, a których unikać i przedstawiają 30-dniowy plan żywieniowy oraz 50 przepisów wg formuły "tłuszcz-błonnik-białko-smak". Podpowiadają też, jak unikać błędów w używaniu zdrowych tłuszczów. [www.gandalf.com.pl, 2017]
Status dostępności:
Filia nr 2 Wypożyczalnia (ul. Siedlanowskiego 3)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.2-61 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Na okładce: 30-dniowy plan żywieniowy + 50 przepisów.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia na stronach 332-354. Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej