148371
Book
In basket
Autorzy odsłaniają szokującą prawdę o tym, jak dieta bogata w cukier, przetworzone węglowodany i produkty glutenowe może powodować uszkodzenia nerwów obwodowych w organizmie, co z kolei prowadzi do bólu, drętwienia i mrowienie w rękach i nogach, oraz wielu podobnych schorzeń (w tym migreny, choroby pęcherzyka żółciowego i cukrzycy). Jeśli cierpisz na dolegliwości, których lekarze nie umieją zdiagnozować - tajemnicze wysypki, nieprzewidywalne problemy trawienne, wyniszczające bóle głowy, wahania nastroju i energii, stałe uczucie zmęczenia - prawdopodobnie są one efektem niezdrowej diety. W tej publikacji znajdziesz: Ľ Wskazówki dietetyczne, dzięki którym z łatwością i bez wyrzeczeń odstawisz słodycze i skończysz z podjadaniem batoników w pracy; Ľ Quiz, dzięki któremu samodzielnie ocenisz stopień uszkodzenia nerwów i dobierzesz odpowiedni program ich odbudowy; Ľ Wiedzę i informacje, które pomogą każdemu cukrzykowi dobrać odpowiedni program odbudowy zdrowia oraz redukowania ochoty na słodycze; Ľ Porady, dzięki którym przestaniesz pić niezdrowe słodzone napoje oraz jeść glutenowe pieczywo, które również zawiera niezdrowy cukier; Ľ Proste instrukcje i sprawdzone sposoby na to, jak zastąpić produkty bogate w węglowodany i gluten zdrowymi odpowiednikami i dzięki temu zmniejszyć łaknienie na słodki smak. [www.empik.com]
Availability:
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
There are copies available to loan: sygn. W-66/69 (1 egz.)
Filia nr 2 Wypożyczalnia (ul. Siedlanowskiego 3)
All copies are currently on loan: sygn. F.2 - 61 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliogr. s. 213-226.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again