152065
Book
In basket
Nowe wydanie Żywienia w sporcie, uwzględniające najnowsze raporty medyczne, to publikacja, która jest równocześnie wyczerpującym podręcznikiem praktycznym i kompendium wiedzy teoretycznej, przekazująca cenne informacje w sposób interesujący i przystępny dla wszystkich. Książka ta, napisana przez jedną z czołowych brytyjskich specjalistek od spraw żywienia w sporcie, doskonale przysłuży się zarówno każdemu amatorowi aktywnego trybu życia, jak i zawodnikom pragnącym osiągać lepsze wyniki w swoich dyscyplinach. Obecne polskie wydanie (oparte na siódmym angielskim z 2013 roku) autorka wzbogaca o efekty najnowszych, nierzadko nowatorskich badań związanych ze zdrowiem i wydolnością sportową, nie pozostawiając bez odpowiedzi żadnych pytań czy wątpliwości. Można tu znaleźć praktyczne wskazówki w następujących kwestiach: - jak zwiększyć wytrzymałość, siłę i wydolność organizmu - jak obliczyć zapotrzebowanie organizmu na kalorie, węglowodany oraz białka - jak poprawić sylwetkę - ile płynów wypijać i jak skutecznie nawodnić organizm. Książka zawiera także: - codzienne plany żywieniowe, dzięki którym (zależnie od potrzeb) stracisz lub zyskasz na wadze, zredukujesz tkankę tłuszczową, zyskasz masę mięśniową lub lepiej przygotujesz się do zawodów - konkretne rady dla sportsmenek, aktywnych ruchowo dzieci oraz uprawiających sport wegetarian - wyczerpujące omówienie potrzeby suplementacji i odżywek sportowych. "Książka niezwykle przystępna, a równocześnie napisana w sposób ekscytujący - uczciwie mogę ją polecić wszystkim, który pragną osiągać lepsze wyniki w sporcie lub poprawić sprawność fizyczną". James Cracknell, mistrz olimpijski w wioślarstwie. [bonito.pl, 2014]
Availability:
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Copies are only available in the library: sygn. MgC-3265, C-613 (2 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliogr. s. 337-352. Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again