152092
Book
In basket
Wszyscy uwielbiamy zapach pieczonego chleba... W książce kucharskiej "Chleb" Jeffrey Hamelman, wielokrotnie nagradzany mistrz piekarstwa, dzieli się z nami tajnikami zawodu. Znajdziemy tu 140 przepisów na przepyszne pieczywo - od bagietek, poprzez różne rodzaje pełnoziarnistego chleba i bochenki z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, aż po włoskie wypieki drożdżowe typu focaccia. Autor prezentuje całą gamę technik piekarskich na wszystkich etapach wytwarzania chleba - od robienia zakwasu po dekorowanie. Z porad Hamelmana mogą skorzystać zarówno osoby zajmujące się domowymi wypiekami, jak i profesjonaliści. [merlin.pl, 2013]
Availability:
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
There are copies available to loan: sygn. MgW-31903 (1 egz.)
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Copies are only available in the library: sygn. C-64 (1 egz.)
Notes:
General note
Na okł.: "To prawdziwa biblia chleba". whiteplate.com
Bibliography, etc. note
Bibliogr. s. 459-460. Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again