151897
Book
In basket
Ciasta i desery / Barbara Jakimowicz-Klein. - Warszawa : Świat Książki-Bertelsmann Media, 2007. - 143 s., [8] s. tabl. kolor. : il. ; 21 cm.
Przepisy na ciasta i desery z róznych kuchni świata, proste i wyrafinowane. Sekrety pieczenia ciast, rady i wskazówki. Tort Dobosa, tort Sachera, tort schwarzwaldzki, tort Malakoff, babka Savarin,torcik tiramisu, sernik wiedeński czy keks walijski - to nazwy tylko niektórych ciast, które stały się cukierniczą "klasyka". Ale książka zawiera też przepisy egzotyczne, np. na greckie ciasto grysikowe, tort jogurtowy z mango czy tunezyjską "samsę". [www.merlin.pl]
Availability:
Wypożyczalnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
There are copies available to loan: sygn. W-641 (1 egz.)
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
There are copies available to loan: sygn. F.3 - 64 (1 egz.)
Notes:
General note
Publ. klubu świat Książki nr 5859.
Bibliography, etc. note
Bibliogr. s. 143.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again