152010
Book
In basket
Ogólna technologia żywności / Eugeniusz Pijanowski [et al.]. - Wyd. 8 uaktual. - Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 2004. - 584, [2] s. : il. ; 24 cm.
(Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy)
Jest to kompendium wiedzy z zakresu technologii żywności. Scharakteryzowano w nim główne źródła żywności, surowce przemysłu żywnościowego i produkty spożywcze. Opisano szczegółowe operacje i procesy przetwarzania żywności, metody jej utrwalania, a także materiały i metody pomocnicze stosowane w technologii żywności. W VIII wydaniu książki uaktualniono dane liczbowe dotyczące bilansu żywności, zasobów wód słodkich i morskich, udziału przemysłu żywnościowego w gospodarce żywnościowej, a także produkcji i zużycia na cele żywieniowe głównych surowców przemysłu żywnościowego. Podręcznik jest przeznaczony dla studentów chemii spożywczej i technologii żywności politechnik i akademii rolniczych. Będzie także pomocny inżynierom i technikom zatrudnionych w przemyśle żywnościowym. [www.techniczna.com.pl]
Availability:
Filia nr 3 (ul. Rozwadowska 6)
There are copies available to loan: sygn. F.3 - 66/P (1 egz.)
Czytelnia Główna (ul. Popiełuszki 10)
Copies are only available in the library: sygn. MgC-4186 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliogr. s. 566-567. Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again